ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εν μέσω αντιδράσεων, Νοτιοανατολικά της Κρήτης το C-STAR


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αγγέλα Δουλγεράκη - Νίκος Πετάσης

Παραμένει 10 μίλια νοτιοανατολικά του Ξερόκαμπου Σητεία - το πλοίο C-STAR, η πορεία του οποίου παρακολουθείται από το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τις λιμενικές αρχές της Κρήτης.



Το πλοίο άλλοτε πλέει με μικρή κι άλλοτε με μεγαλύτερη ταχύτητα δεν έχει ζητήσει προς το παρόν να δέσει σε κάποιο κρητικό Λιμάνι, ούτε έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Από τον θάλαμο των επιχειρήσεων Υπουργείου έγινε επαφή με τον καπετάνιο του  C-STAR,ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πρόθεση τους είναι να μείνουν στα διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλώσει μικρή βλάβη στο Olympia -radio, αλλά δεν έχουν ζητήσει άδεια για να πιάσουν λιμάνι για να επισκευάσουν τη βλάβη. Γεγονός που σημαίνει ότι η βλάβη είναι επισκευάσιμη από το μηχανικό του πλοίου.

Έχουν συντονιστεί όλες οι Αρχές και τοι Τ.Α της Ανατολικής Κρήτης να μην τους επιτρέψουν εάν το επιχειρήσουν, να προκαλέσουν επεισόδια εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Χθες αργά το βράδυ μετά τις 9.30 στην παραλιακή ζώνη και την κεντρική πλατεία Ιεράπετρας , πραγματοποιήθηκε πορεία αντιφασιστών από όλη την Κρήτη, γύρω στα 100 άτομα , μία ομάδα εκ των οποίων ζήτησε να συναντηθεί με το λιμενάρχη Ιεράπετρας, πλωτάρχη Λ.Σ. .Ο κ. Παπαδάλκης τους διαβεβαίωσε ότι οι προθέσεις τους κατά τα λεγόμενα τους είναι να παραμείνουν στα διεθνή ύδατα και να μην δέσουν σε λιμάνι της περιοχής .

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα σταματήσει η κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από χθες και στην ξηρά και τη θάλασσα ενώ έχουν ενισχυθεί και οι αστυνομικές και οι λιμενικές αρχές του Λασιθίου.


Οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία

Αντιδράσεις από την Ιεράπετρα με τον επικεφαλής των "Πολιτών εν δράσει" Μιχάλη Μαχαιρά να δηλώνει ότι: ''Η προσέγγιση του ακροδεξιού καρυδότσουφλου στην Κρήτη αποτελεί ευθεία πρόκληση για κάθε πολίτη με δημοκρατικό φρόνημα. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση!  Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας!  Κλειστό το λιμάνι της Ιεράπετρας και κάθε λιμάνι της Κρήτης στους ρατσιστές''.

''Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στην Κρήτη'', συμπληρώνει κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας Γ. Προϊστάκης.

Πρόκειται για πλοίο στο οποίο, σύμφωνα με τις καταγγελίες ακτιβιστών, είναι ναυλωμένο από νεοφασιστική Ιταλική οργάνωση, που αυτοαποκαλείται «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» με στόχο να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη, έχοντας μάλιστα δώσει στην αποστολή τους και το «κωδικό» όνομα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη».

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1424348&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: