ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Όταν τα γλυπτά στην άμμο στέλνουν μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος (Βίντεο)


Της Πέλλας Λασηθιωτάκη

Εκπληκτικά γλυπτά από άμμο με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά και άλλα σκουπίδια, δημιούργησαν τρεις γλύπτες στην Κρήτη. 


Το χταπόδι που σφίγγει στα πλοκάμια του ένα πλαστικό μπουκάλι, η Γοργόνα που αναδύεται από το βυθό μαζί με ελαστικά αυτοκινήτων, νεκρά ψάρια, το πόδι που πληγώνεται από το γυαλί, το παιδάκι με το γιογιό στην παραλία, ο βαρκάρης που… ψαρεύει σκουπίδια, η Σειρήνα της Ομηρικής Οδύσσειας, ο αρχαίος θεός Ποσειδώνας…. 

Στο φως της πανέμορφης Κρήτης κι από τη χώρα που γέννησε την γλυπτική, την Ελλάδα, οι γλύπτες Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Μανώλης Χαρκούτσης στέλνουν σε όλον τον κόσμο μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος !

Τα έργα ύψους ακόμα και τριών μέτρων φιλοτεχνήθηκαν το 2016 και το 2017 στο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που γίνεται στην Αμμουδάρα Μαλεβιζίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του δήμου Μαλεβιζίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: