ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

"Κόκκινο πανί" σε παγκόσμια κινήματα, το πλοίο των ακροδεξιών - Σήμερα εντοπίζεται στα ανατολικά της Κρήτης

C STAR ΠΛΟΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το πλοίο των ακροδεξιών. Της ακροδεξιάς οργάνωσης που υπό το σύνθημα Defend Europe σκοπεύει να παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης από μη κυβερνητικές οργανώσεις ανοιχτά της Λιβύης. Όπως γράφει το neakriti.gr http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1424179&srv=364 το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει ανατολικά της Κρήτης σήμερα το πρωί, έχοντας καταφέρει να φύγει από την Αμμόχωστο.



Η ακροδεξιά οργάνωση έχει ως διακηρυγμένο στόχο να «παρακολουθεί» τις οργανώσεις που διασώζουν χιλιάδες ζωές εδώ και μήνες στη Μεσόγειο, τις οποίες κατηγορεί ότι «βοηθούν» τους διακινητές - μια ρητορική που ξεκίνησε από την ίδια την επίσημη ευρωπαϊκή υπηρεσία της Frontex και έχουν υιοθετήσει αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί. Διατείνεται επίσης ότι θα «καταστρέφει» τα σκάφη των διακινητών, αλλά και ότι θα «διασώζει» μετανάστες με σκοπό να τους μεταφέρει σε μη-ευρωπαϊκά λιμάνια.

"Δε θα περάσει ο φασισμός"

Το περασμένο Σάββατο, μαζική διαδήλωση κατά της ακροδεξιάς, πραγματοποιήθηκε στη Σικελία.
Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν  στο λιμάνι της Κατάνης με το σύνθημα "Closed for racists" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη άφιξη του πλοίου που ναύλωσαν ακροδεξιοί, με στόχο να «κλείσουν τη μεταναστευτική οδό» της Μεσογείου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Περίπου 20 πλεούμενα, καγιάκ, ιστιοφόρα, φουσκωτές λέμβοι, έπλευσαν στο λιμάνι για να ζητήσουν από τις αρχές να εμποδίσουν την πρόσβαση αυτού του πλοίου, του C-Star, που αναμένεται να προσεγγίσει την περιοχή τις επόμενες ημέρες.
«Βρισκόμαστε εδώ για να κλείσουμε σε μια συμβολική ενέργεια το λιμάνι της Κατάνης» εμποδίζοντας την πρόσβαση του πλοίου, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Λούκα Νικότρα, υπεύθυνος στην Ιταλία της Avaaz, της οργάνωσης για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: