ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Κρήτη: Που γυρίζεται η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Στα Χανιά βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Μανόλης Γλέζος για να επισκεφθεί το Φρούριο Ιτζεδίν όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «Το τελευταίο σημείωμα» . Η ταινία πραγματεύεται την εκτέλεση 200 Ελλήνων στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τον θάνατο 4 Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



Η επίσκεψη του Μανόλη Γλέζου είναι για τους συντελεστές και τους παραγωγούς της ταινίας μιας ιδιαίτερη στιγμή.

Tην Πρωτομαγιά ο Παντελής Βούλγαρης , ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης και άλλοι συντελεστές βρέθηκαν μαζί με τον Μανόλη Γλέζο σε κεντρικό «καφέ» των Χανίων στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για χαλαρές στιγμές και συζήτηση.


Η νέα ταινία

Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του '44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 20 Μαρτίου στις Φυλακές Ιτζεδίν και θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κρήτης και της Αττικής. Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, φορείς και εκατοντάδες πολίτες πλαισιώνουν με πολύ αγάπη την όλη προσπάθεια.

Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα», είναι συνάμα ιστορία και μυθοπλασία, ένα κινηματογραφικό «σημείωμα» μνήμης, σεμνότητας και αναστοχασμού. «Το Τελευταίο Σημείωμα» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 26 Οκτωβρίου από την Tanweer.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1404635&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: