ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι απατεώνες του διαδικτύου, κίνδυνος για τα παιδιά μας!


Ένα σωρό απατεώνες κρύβονται πίσω από το διαδίκτυο. Και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνομιλούν με πονηρές βλέψεις και σκοπούς με τα παιδιά μας, στο χώρο των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης. Παιδεραστές, ανώμαλοι, ψυχολογικά άρρωστοι και διαταραγμένοι τύποι, που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, “μπαίνοντας” στις ζωές και τα σπίτια του κάθε παιδιού που μπορεί να στοχοποιήσουν, φέροντας τα πάνω-κάτω. 


Είναι τρομερά εύκολο να συμβούν διάφορα τραγικά γεγονότα, αν τα ίδια τα παιδιά - δηλαδή κυρίως όσα βρίσκονται στην εφηβεία - δε μάθουν να προφυλάγονται μόνα τους, να μην εμπιστεύονται κανέναν άλλο πέρα από τους γονείς τους και να συζητούν με τους γονείς τους αν κάτι δουν και δεν τους αρέσει, ή τους φανεί πολύ περίεργο, ύποπτο και επικίνδυνο.

Ο κάθε τρελάρας βρίσκει “πεδίον δόξης λαμπρόν” σε τέτοιους χώρους, και κυρίως, βέβαια, στο Facebook. Και ας μην περιμένουμε να φτάσει “ο κόμπος στο χτένι” για να δράσουμε καταγγέλλοντας τους επικίνδυνους αυτούς τύπους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το θέμα είναι να έχουμε από κοντά τα παιδιά μας και να τα ελέγχουμε πάντα διακριτικά, με σεβασμό αλλά και με τρόπο που δε θα διαταράσσει την εμπιστοσύνη τους απέναντί μας.

Τα υπόλοιπα για το τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο έχουν γραφτεί πάμπολλες φορές. Ας είμαστε λοιπόν κοντά τους, γιατί όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο.

Χ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: