ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Συριζόφωνα... νέας εσοδείας


«Μια χαρά είναι τα πράγματα. Τώρα θα πληρώσουν και οι πλούσιοι. Γι’ αυτό τους βλέπεις να φωνάζουν»! 
Ο τύπος με το μούσι μόλις είχε μπει στο μαγαζί και δεν είχε ακούσει τον προηγούμενο διάλογο για την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια, την εξαθλίωση των Ελλήνων, το ξεπούλημα της πατρίδας μας στο όνομα της υποτιθέμενης Αριστεράς, που στην πραγματικότητα πιο Δεξιά, πεθαίνεις... 


Του Χριστόφορου Παπαδάκη

«Εσύ τι λες για την πολιτική κατάσταση της χώρας;», τον ρώτησε ο ιδιοκτήτης. «Μια χαρά πάμε», απάντησε ο τύπος με το μούσι. «Αφού θ’ αρχίσουν τώρα να πληρώνουν και οι πλούσιοι, γιατί να μη μ’ αρέσει η κατάσταση αυτή;».


Τα σημερινά "Συριζόφωνα" είναι δίχως άλλο η εξέλιξη των "Πασόκεμον" του Σημίτη της δεκαετίας του '90 και των αρχών της δεκαετίας του 2000 (όπως χαρακτήριζε τους στρατευμένους Πασόκους ο μέγας Χάρρυ Κλυνν). Με μια πολύ μεγάλη διαφορά, όμως, που τους δίνει το προβάδισμα. Οι... "πρόγονοί" τους υπερασπίζονταν το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη τότε, κάνοντας σημαία τους την πλασματική ευημερία, το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού μέσα από τα Χρηματιστήρια, και στη συνέχεια κάνοντας σημαία τους την περίφημη Οικονομική Νομισματική Ένωση. Αλλά οι σημερινοί υποστηριχτές του καθεστώτος υπερασπίζονται το νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά τον Τσίπρα, κάνοντας σημαία τους θεωρίες και απόψεις, όπως...
«Είναι αναγκαία τα νέα μνημόνια, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
«Δε φταίει η σημερινή κυβέρνηση. Οι προηγούμενοι μάς έφεραν εδώ που είμαστε».
«Τώρα θα πληρώσουν και οι πλούσιοι που δεν πλήρωναν ποτέ».
«Οι αγρότες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και πανώγραφαν για να παίρνουν ψεύτικες επιδοτήσεις. Και τώρα που τους τα κόβει ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται».
«Δε μειώνονται οι συντάξεις. Μην ακούτε τα κανάλια της διαπλοκής».
«Αν δεν ψηφίσουμε τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές, θα μας βγάλουν από το ευρώ και πραγματικά θα πεινάσουμε».
«Όποιος κατηγορεί τον Τσίπρα έχει συμφέροντα και θέλει να ξαναγυρίσουν οι προηγούμενοι που κατέστρεψαν τη χώρα».
 «Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός που κατάφερε και έβγαλε στο δρόμο τις "γραβάτες". Γιατί είναι ο μόνος πρωθυπουργός που "βάζει χέρι" στους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους μηχανικούς, οι οποίοι μια ζωή είχαν μάθει να φοροδιαφεύγουν».
«Οι δημοσιογράφοι έχουν κηρύξει ανένδοτο σε βάρος της κυβέρνησης επειδή είναι διαπλεκόμενοι και δεν τους αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται κατά της διαπλοκής»...

  
Πολλοί από αυτούς που τα λένε αυτά (αν θέλετε να σας πω και γνωστά ονόματα), κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι έλεγαν επί λέξει τα εξής: 
«Ο Τσίπρας δεν υπογράφει μνημόνιο. Δε γίνεται το ίδιο με τους άλλους. Καλύτερα θα προτιμήσει να πάει σπίτι του».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστεί με τους δανειστές και δε δέχεται εκβιασμούς για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Δε θα κάνουν κάτι τέτοιο. Λένε ψέματα. Μπλοφάρουν».
«Δεν το έχουν καταλάβει ακόμα όσοι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.; Η Ελλάδα των μνημονίων έχει τελειώσει για πάντα».
«Αρκετά πλήρωσαν οι μικρομεσαίοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι αγρότες. Οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Τώρα πλέον ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι έχουν. Να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια κέρδιζαν από τα δάνεια που έπεφταν στη χώρα μας. Και που δεν ήταν ο λαός».
«Λέμε μέσα στο ευρώ. Αλλά με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια. Αλλιώς υπάρχει και άλλος δρόμος».
«Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει αυτάρκης ως χώρα. Θα στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για να μπορούν να παράγουν. Θα τους δώσουμε κίνητρα. Δε θα εφαρμόσουμε την "ταφόπλακα" της αύξησης της φορολογίας και του τριπλασιασμού της ασφαλιστικής τους επιβάρυνσης. Θα τους διαγράψουμε τα παλιά αγροτικά πανωτόκια».
«Θα στηρίξουμε τη γεωργική έρευνα. Θα κάνουμε προσλήψεις επιστημόνων. Θα βγάλουμε τους γεωπόνους στο χωράφι».

«ΕΝΦΙΑ, τελευταία δόση. Πληρώστε την και από του χρόνου καταργείται».
«Θα ξαναφέρουμε το πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα τιμών του 2010».
«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ».
«Αυτή η κυβέρνηση θα καταργήσει τους πολλούς φόρους. Και θα κάνει ανακατανομή των βαρών, ώστε να πληρώνουν περισσότερα αυτοί που έχουν».
«Όχι απολύσεις. Μόνο προσλήψεις στο Δημόσιο».
«Δημόσια και δωρεάν παιδεία».
«Δημόσια και δωρεάν υγεία».
«Επανακρατικοποίηση λιμανιών, ακύρωση σχεδίων ιδιωτικοποιήσεων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά και στα αεροδρόμια της χώρας»...
 

Δηλαδή, πέρυσι, οι ίδιοι άνθρωποι (από τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές μέχρι και τον τελευταίο στρατευμένο Συριζαίο) έλεγαν όλα αυτά στα οποία μέσα στους επόμενους λίγους μήνες έκαναν ακριβώς τα αντίθετα. Και αν τολμήσεις να τους το πεις, σε λένε και λαμόγιο!
Γι’ αυτό σου λέω... «Τώρα που θα πληρώσουν και οι πλούσιοι», να τι ήθελε να υπονοήσει ο τύπος με το μούσι... «ας εξαθλιωθούν ακόμα περισσότερο και οι φτωχοί. Δε χάλασε ο κόσμος»... 

(Πρώτη Δημοσίευση 18 Μαΐου 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: