ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

58 χρόνια μετά: Ξανά στη φυλακή στη Σούδα ο Μ. Γλέζος -video


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Έχουν περάσει 58 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Μανόλης Γλέζος συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας και οδηγείται στις εγκληματικές Φυλακές Καλαμίου στο Φρούριο Ιτζεδίν στη Σούδα.



Την Τρίτη ο Μανόλης Γλέζος πέρασε ξανά το κατώφλι της Φυλακής, αυτή τη φορά χωρίς να χρειαστεί να σκύψει όπως τότε, έπειτα από πρόσκληση του Παντελή Βούλγαρη ,για να παρακολουθήσει μέρος των γυρισμάτων της νέας του ταινίας.

ενώ από τη Σούδα έστειλε μήνυμα ελπίδας τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός είναι εμποτισμένος με την ιδεολογία της αντίστασης.

Νύχτα οδηγήθηκε στη φυλακή ο Μανόλης Γλέζος το 1959, γεγονός αντίθετο με τον κανονισμό των ελληνικών φυλακών, όμως αυτή δεν ήταν η σημαντικότερη παραβίαση.


Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε ο Μανόλης Γλέζος, στην χαρακτηρισμένη ως σκληρότερη - τότε - φυλακή Καλαμίου, τις οποίες και αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV:
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1405173&srv=364



Δεν υπάρχουν σχόλια: