ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ολλανδία: Εκλογική πανωλεθρία για το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ


Εκλογική πανωλεθρία υπέστη ο κυβερνητικός εταίρος του κεντροδεξιού Μαρκ Ρούτε, το Εργατικό κόμμα του Λούντβικ Ασερ στο οποίο βουλευτής είναι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Το κόμμα, σύμφωνα με τα exit polls καταποντίζεται χάνοντας 29 έδρες, από τις 38 έδρες που είχε στην προηγούμενη βουλή και περιορίζεται σε μόλις 9 έδρες.

Σοκαρισμένος είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος, σύμφωνα με την ολλανδική τηλεόραση δήλωσε, ενώπιον υποστηρικτών του: “Από αύριο αρχίζουμε την ανοικοδόμηση”.

Σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος μετά την ανακοίνωση των exit polls ο επικεφαλής Λούντβικ Ασερ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα αλλά τόνισε ότι η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή. “Απόψε θρηνούμε για ένα δραματικό αποτέλεσμα, Ομως να μην ξεχάσετε ποτέ ότι αξίζει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ έγραψε στο Twitter: «Το αποτέλεσμα είναι πολύ απογοητευτικό για το κόμμα μου. Όμως η  πλειοψηφία των ψηφοφόρων απέρριψε τους ακραίους λαϊκιστές. Αυτό δίνει ελπίδα για το μέλλον».
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1394094&srv=364

Δεν υπάρχουν σχόλια: