ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Βοήθεια στη μάνα με 9 παιδιά που ζουν χωρίς φως & νερό

ΠΑΡΑΠΗΓΜΑ ΛΑΚΚΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 9 ΠΑΙΔΙΑ


Tεράστια συγκίνηση προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» για την πολύτεκνη οικογένεια στην περιοχή του Λάκκου Ηρακλείου που δίνει το δικό της αγώνα για επιβίωση, στερούμενη πράγματα βασικά, που για εμάς θεωρούνται δεδομένα.

 
Δεκάδες είναι τα μηνύματα που δεχτήκαμε από πολίτες και σωματεία, αλλά και τα τηλεφωνήματα ακόμα και από Έλληνες που ζουν στην μακρινή Αυστραλία για τους οποίους η δραματική ιστορία της οικογένειας άγγιξε και τις πιο ευαίσθητες «χορδές» και ζητούν να μάθουν τρόπους για να βοηθήσουν .


Για όσους θέλουν να βοηθήσουν
Επειδή η οικογένεια δεν έχει ρεύμα και φυσικά ούτε τηλέφωνο, το παράπηγμα βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Ρωμανού στη Λεωφόρο Πλαστήρα, δίπλα στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν. Ήδη δεκάδες πολίτες άφησαν τρόφιμα στο σπίτι της οικογένειας.
Η οικογένεια με τα 9 παιδιά, είναι αναγκασμένη να ζει σε ένα παράπηγμα, χωρίς νερό και ρεύμα, με φθαρμένες και μισοσπασμένες πόρτες και παράθυρα, που όταν βρέχει μπάζει από παντού νερά, που τρέχουν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών.
Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να τηλεφωνήσει σε αυτό το τηλέφωνο: 6948/428.502.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 9 ΠΑΙΔΙΑ
Η μητέρα είναι αναγκασμένη να "δανείζεται" νερό από τα διπλανά σπίτια για να πλύνει και να μαγειρέψει, ενώ για να κάνει μπάνιο τα παιδιά της πρέπει, εν έτει 2017, να ζεστάνει το νερό στην ξυλόσομπα.
Παιδιά και γονείς είναι υποχρεωμένοι χειμώνα-καλοκαίρι να μοιράζονται τρία κρεβάτια και κάποιοι από αυτούς να κοιμούνται ακόμα και κάτω στο πάτωμα, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο για να ζεσταθούν.
Όπως αναφέραμε, το σπίτι δεν έχει ρεύμα, άρα ούτε και θέρμανση, την οποία μπορεί να τους προσφέρει μόνο η ξυλόσομπα, και αυτή όταν ο πατέρας έχει καταφέρει να βρει ξερά ξύλα, ψάχνοντας από 'δω και από 'κει.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1384325&srv=364 

Δεν υπάρχουν σχόλια: