ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Φουντώνει η αγωνιστική δράση των αγροτών της Κρήτης -video


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γεωργία Μακάκη
Φωτογραφίες και βίντεο από Χανιά: Αντώνης Ιγγλεζάκης

Την ώρα που αγρότες κλιμακώνουν των αγώνα τους, στήνοντας τα τρακτέρ τους σε νέα σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε επίπεδο χώρας, στην Κρήτη ενισχύονται τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια, με συνδικαλιστές να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Πανελλήνια Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν και να οργανωθούν για τη μαζική και δυναμική στήριξη του αγώνα για επιβίωση.





Σήμερα δεκάδες αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων ενώ το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής δίνουν αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) στο Ηράκλειο, αντιδρώντας στις κατασχέσεις οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ σε μικρομεσαίους αγρότες που αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Τον αγώνα των αγροτών στηρίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με δεκάδες μέλη της να συγκεντρώνονται έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, απ' όπου ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο Πραιτωρίων.



Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου πραγματοποιεί το απόγευμα ανοικτή συνάντηση στη Γαλιανή διασταύρωση με σκοπό την οργάνωση των κινητοποιήσεων τους, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει το συντονιστικό των αγροτών στο Οροπέδιο.



Στα Μεγάλα Χωράφια, ο αγώνας των αγροτών συμπληρώνει ήδη επτά μέρες, με τους ίδιους να επαναλαμβάνουν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος.




http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1383481&srv=127










Δεν υπάρχουν σχόλια: