ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Βαστάτε γερά και η αλληλεγγύη θα νικήσει…


Στη Λάρισα μίλησε η ανθρωπιά. Τρία βίντεο με υπέροχες εικόνες από την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 3ο Γυμνάσιο.

 ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ 

Στη Λάρισα πάτησε πόδι η αλληλεγγύη. Ναι, η πραγματική Λάρισα, των κοινωνικών φορέων, των γονέων και των εκπαιδευτικών έστειλε μήνυμα πως τα προσφυγόπουλα που ήρθαν στο 3ο Γυμνάσιο για να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους είναι καλοδεχούμενα. «Απομονώνουμε  τον ρατσισμό» έλεγαν οι πάντες. 




19 παιδιά από την Συρία, που ζουν στο hot-spot στο Κουτσόχερο, αγκαλιάστηκαν, χθες, από τα ελληνόπουλα του σχολείου και χόρεψαν μαζί σε μια μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε με μουσική και χορούς.

«Καλώς ήρθατε φίλοι μας» έλεγε το πανό που βρισκόταν στην κεντρική είσοδο του σχολείου.  Το έφτιαξαν δύο μαθητές  ο Γιώργος και ο Βασίλης με την συγκατάθεση των συμμαθητών τους. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Το σχολείο μας είναι ανοιχτό σε όλους» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι δύο μαθητές της 3ης τάξης του γυμνασίου.


Χθες ήταν όλοι εκεί. Εκτός από τους φασίστες, οι οποίοι σαν τους κλέφτες πέταξαν μόνο κάποια γραπτά μηνύματα  γεμάτα μίσος το προηγούμενο βράδυ στην αυλή του σχολείου.

Κάποια μόλις τρικάκια που δεν έμεινα και πολύ μέσα στο προαύλιο χώρο, γιατί οι μαθητές του σχολείου μόλις αντιλήφθηκαν την θρασύδειλη πράξη, πήραν την  πρωτοβουλία και τα πέταξαν στους κάδους των σκουπιδιών.

Χτες στη Λάρισα μίλησε η ανθρωπιά. Τα χέρια απλώθηκαν. Το χέρι του ελληνόπουλου έπιασε το χέρι του συμμαθητή του από την Συρία και έτσι στήθηκε ένας μεγάλος χορός. Ένας  χορός των πραγματικών ανθρώπων που ποτέ μα ποτέ δεν θα καταλάβουν οι κάθε λογής  μισάνθρωποι.

Καλή σχολική χρονιά να έχετε. Βαστάτε  γερά και η αλληλεγγύη θα νικήσει…

http://www.imerodromos.gr/vastate-gera-kai-i-allilengyi-tha-nikisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: