ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Παρολίγο τραγωδία όταν 4 παιδιά δηλητηριάστηκαν από σόμπα

ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ, ΦΩΤΙΑ, ΞΥΛΑ


Παρολίγο τραγωδία σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας όταν μικρά παιδιά λίγο έλειψε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή λόγω δηλητηρίασης, όταν άφησαν αναμμένη την ξυλόσομπα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν. 

 
Στις 4 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στον τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας καθώς είχε ειδοποιηθεί το κέντρο του ΕΚΑΒ Ηρακλείου ότι τέσσερα παιδιά από ηλικία 7-13 ετών είχαν πάθει δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο δημοτικό διαμέρισμα Ορεινού, σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας.
Αμέσως το μοναδικό ασθενοφόρο ,που ευτυχώς δεν έλειπε σε διακομιδή, έφτασε στο Ορεινό και παρέλαβε τα 4 παιδιά και τα μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα εξωτερικά ιατρεία και αφού συνήλθαν τους έγινε εισαγωγή και νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο .
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενήλικες - η γιαγιά και οι γονείς- κοιμούνταν σε άλλο δωμάτιο και οδήγησαν με το δικό τους αυτοκίνητο μέχρι το νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ.Αγγελάκης ευτυχώς τη στιγμή του περιστατικού δεν έλειπε το ασθενοφόρο σε άλλη διακομιδή στο Ηράκλειο και έτσι μπόρεσαν να ανταποκριθούν άμεσα προσφέροντας βοήθεια και μεταφέροντας τα παιδιά στο νοσοκομείο.

Σώθηκαν από βέβαιο θάνατο
Τα παιδιά των δύο οικογενειών που ζουν στο Ηράκλειο είχαν πάει στην Ιεράπετρα στη γιαγιά τους.
Οι ώρες αγωνίας εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας όταν τα παιδιά- ενα αγόρι και ένα κορίτσι και τα ξαδερφάκια τους ενα αγόρι και ενα κορίτσι -είχαν κοιμηθεί στο δωμάτιο με τη ξυλόσομπα αναμμένη, ωστόσο άγνωστο πως το μονοξείδιο του άνθρακα διαχεόταν στο δωμάτιο.
Τα ξημερώματα το ένα από τα παιδιά άρχισε να εμφανίζει πονοκέφαλο και τάσεις εμετού. Όταν σηκώθηκε για να πάει στο μπάνιο έγινε αντιληπτό ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε. Έτσι η γιαγιά και οι γονείς κατάλαβαν ότι υπήρχε κίνδυνος και για τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρουσίαζαν ανάλογα συμπτώματα, κάλεσαν ασθενοφόρο και τα έσωσαν από βέβαιο θάνατο.

Αντι για να ζεσταθούν, κινδύνευσαν
Όπως ανέφερε η μητέρα των δύο παιδιών κ Βαρσαμιδάκη μιλώντας στο neakriti.gr ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως συνέβη το κακό. Πιθανολογείται ότι ήταν φραγμένο το μπουρί της ξυλόσομπας με αποτέλεσμα να επιστρέφει ο καπνός στο δωμάτιο. Πάντως η μητέρα διαβεβαίωσε ότι η σόμπα ήταν καινούργια. Μάλιστα ευχαρίστησε τους διασώστες τους ΕΚΑΒ οι οποίοι χορήγησαν άμεσα οξυγόνο στα παιδιά.
Σύμφωνα με την παιδίατρο Νίκη Μυλωνάκη ευτυχώς εφημέρευε η Παιδιατρική καθώς αυτό συμβαίνει μόνο 18 μέρες το μήνα και έτσι προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια στα παιδιά ,τα οποία είναι πλέον σε καλή κατάσταση.
Τα παιδιά -δύο αγόρια και δύο κορίτσια- νοσηλεύονται στην Παιδιατρική εκτός κινδύνου.Η γιαγιά ήταν σε λίγο πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται, αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1377651&srv=149 



Δεν υπάρχουν σχόλια: