ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μας δίνει κουράγιο ο Τόμσεν: Σε 21 χρόνια θα πέσει η ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης!


Σαν βόμβα έπεσε η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τομσεν αναφορικά με τα επίπεδα ανεργίας στην Ελλάδα.

 
Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου του Anders Aslund, στην Ουάσιγκτον, ο αξιοματούχος του ΔΝΤ προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης.
Aναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι έχει πάρει μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει κάνει πρόοδο και στην αρχιτεκτονική της και στις μεταρρυθμίσεις. Επισήμανε ωστόσο ότι απαιτείται επεκτατική νομισματική πολιτική, ένα σχέδιο τύπου Γιούνκερ για την οικονομία, ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι έχει νομισματική ένωση χωρίς να έχει πετύχει την πολιτική ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: