ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Για τους αμόρφωτους : Ο «Λας των αρμάτων», στην Κούβα!



Του Κώστα Γιαννιώτη 



Αρκετά πια με τους αγράμματους κι αμόρφωτους, και –εξ αιτίας αυτού– υβριστές ενός ιστορικού και ηρωικού ηγέτη, του μεγέθους του Φιντέλ Κάστρο! 

Σε όλους αυτούς απευθύνομαι, λέγοντας ότι.... 



Αν άνοιγαν ποτέ κανένα βιβλίο, όχι της Κούβας, αλλά του σχολείου που τελείωσαν(;)...

Αν τύχαινε ποτέ, στο μαθητικό ή φοιτητικό τους διάβα, και συναντούσαν κάποιον φωτισμένο Δάσκαλο που να τους οδηγήσει στην αναζήτηση και την έρευνα...

Αν ήταν πραγματικοί άνθρωποι κι όχι αγόμενα και φερόμενα ανδράποδα των... «fαn club»…

Τότε θα μάθαιναν για την ιστορία τής Βυζαντινής αυτοκρατορίας, την εξέλιξή της, αλλά και τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν στον αφανισμό της!

Την ιστορία μιας αυτοκρατορίας της οποίας τους θρύλους και τις παραδόσεις κουνάνε σήμερα, σαν σημαία (τι ειρωνεία) αυτοί οι ίδιοι!

Αγράμματοι και ανεγκέφαλοι, που βρίζουν τον ΦΙΝΤΕΛ και «συμπαρίστανται», τάχα, στον δεινοπαθούντα λαό της Κούβας που στενάζει κάτω από ζυγό δικτατορίας, αλλά... στρίβουν από γωνία και σφυρίζουν κλέφτικα όταν τους πεις να παλέψουν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από το ζυγό των κατακτητών «δανειστών»!

Ας αρχίσουμε λοιπόν! 

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία θέριεψε και μεγαλούργησε, σε κάθε περίοδο που κάποιος από του αυτοκράτορές της τύχαινε να ξεφύγει από τις μηχανορραφίες και την ίντριγκα του κατεστημένου της εποχής του. Την ίντριγκα των μεγαλογαιοκτημόνων φεουδαρχών και των μεγαλεμπόρων, συνεταίρων των Βενετών!

Ήταν οι λαμπρές περίοδοι των αυτοκρατόρων που έδειξαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον απλό ΛΑΟ και λιγότερη στους «μεγαλοσχήμονες» της εποχής τους!

Ήταν οι περίοδοι κατά τις οποίες κάποιοι αυτοκράτορες είχαν τα... κότσια να τα βάλουν με τους φεουδάρχες και να δώσουν ανάσα ζωής και ελπίδας για τη ζωή, στους ταπεινούς! Στους ταμαχιάρηδες της γης!

Να παραχωρήσουν τα περίφημα «στρατιωτόπια», δηλ. τα κομμάτια γης, στους φτωχούς ακτήμονες, χωρίς καμιά υποχρέωση φοροδότησης, ούτε σε κράτος, ούτε σε γαιοκτήμονες, αλλά με μοναδικό όρο να περιφρουρούν –ΕΝΟΠΛΑ- τη ΓΗ ΤΟΥΣ (που βρίσκονταν περιφερειακά των συνόρων της αυτοκρατορίας).

Το πρόσεξες αυτό, κάφρε; Τη..... ΓΗ ΤΟΥΣ!! 

Σοφή απόφαση! Σοφοί αυτοκράτορες!

Τότε ήταν που κανένας εχθρός δεν μπόρεσε να περάσει τα σύνορα της αυτοκρατορίας!

Τότε ήταν που οι αυτοκράτορες κοιμούνταν ήσυχοι!

Τότε ήταν που δημιουργήθηκαν... οι θρύλοι του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ, που εσύ, μέσα στην αμορφωσιά σου, τους επικαλείσαι σήμερα!

Γιατί αυτός ο απλός λαός, που του δόθηκε το δικαίωμα, από τον αυτοκράτορα, να είναι ο «οπλισμένος λαός» –ο «λας των αρμάτων»– υπερασπίστηκε τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗ και αναδείχτηκε ήρωας!

Γιατί υπερασπιζόταν τη γη του και την οικογένειά του! 

Αυτή η απόφαση κι αυτός ο λαός είναι που δημιούργησαν τους θρύλους του Διγενή που εσύ, κάφρε, σήμερα τους λες και ξαναλές και καμαρώνεις, αλλά βρίζεις το ΦΙΝΤΕΛ!

Μέχρι που ήρθαν καιροί και χρόνοι χαλεποί, που άλλοι αυτοκράτορες τα ξαναβρήκαν με τους γαιοκτήμονες, άρπαξαν τη γη από τους «Διγενήδες» και την ξανάδωσαν στους φεουδάρχες γαιοκτήμονες!

Και όχι μόνο! 

Αναπλήρωσαν τις κενές θέσεις του... «λας των αρμάτων» (του ένοπλου λαού) με... μισθοφόρους Φράγκους, σαν εσένα κάφρε, που σήμερα βρίζεις το ΦΙΝΤΕΛ!

Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και η κατρακύλα, με κατάληξη το 1453 μ.Χ, που η Κωνσταντινούπολη έγινε τουρκική, για να την αναπολείς εσύ σήμερα, κάφρε, και να ονειρεύεσαι μαλακίες!

Άντε λοιπόν να τελειώνουνε, και να έρθουμε στο σήμερα και στην Κούβα! 

Η Κούβα, με 11,27 εκ. πληθυσμό, έχει 7 εκ. (περίπου) ένοπλους λαϊκούς πολιτοφύλακες, που διατηρούν τα όπλα τους στο σπίτι τους και που ντρόπιασαν και εξευτέλισαν τις απόπειρες 11 (ένδεκα) Αμερικανών προέδρων, στις απόπειρές τους για ανατροπή του Κάστρο, (μεταξύ αυτών και ο «δημοκράτης» πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι)!

Είναι αυτός ο... «ΛΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ», ο ένοπλος λαός, που υπερασπίζεται την πατρίδα του!

Κι όμως!

Έρχεσαι εσύ σήμερα, ο φραπεδιάρης του κερατά, που σε πηδάνε, σκούζεις, αλλά συνεχίζεις να ρουφάς τη φραπεδιά σου και μου λες ότι έχουν δικτατορία στην Κούβα, που δεν μπορούν να την ανατρέψουν -με 7.000.000 όπλα ενεργά- και τους συμπαρίστασαι εσύ!

Μα πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: