ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις, έρχονται και οι αποζημιώσεις



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ στην Κρήτη έρχονται από σήμερα το απόγευμα.  Συνολικά απόψε πιστώθηκαν οι λογαριασμοί περίπου 622.000 αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα με το 30% της βασικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 361 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με ολόκληρη την πράσινη ενίσχυση ύψους 555 εκατομμυρίων ευρώ!

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, πιστώθηκαν 932 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και το ποσοστό της πράσινης ενίσχυσης. Είχε προηγηθεί η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, ύψους περίπου 770 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο υπουργός, ανακοίνωσε και επίσημα, εξάλλου, ότι  την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 245 εκατ. ευρώ της Εξισωτικής Αποζημίωσης σε περίπου 300 χιλιάδες αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Αν σε αυτές τις πληρωμές προστεθούν τα περίπου 250 εκατ. ευρώ που αναλογούν στους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το πλεόνασμα που θα διανείμει η κυβέρνηση, μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 2,2 δις. “ζεστό χρήμα” που πέφτει, μέσα σε λίγες ημέρες, στην ελληνική ύπαιθρο, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου.
Μόνο στην Κρήτη αναμένεται να "πέσουν" μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ, αν συμπεριληφθούν στις πληρωμές των ενισχύσεων και τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης. Παράλληλα, όμως, ως το τέλος του μήνα, έρχεται και το ποσό του 1.700.000 ευρώ, από το πρόγραμμα των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο του 2011. Είναι χρήματα που θα δοθούν σε 2.000 αμπελουργούς του νομού Ηρακλείου με τα οποία κλείνει το εν λόγω πρόγραμμα.
Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, εκτός όλων αυτών των χρημάτων, δίνονται και από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για τις φετινές καταστροφές στην παραγωγή των σταφυλιών, από τις καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 Άρχισε η διαδικασία πληρωμής των επιδοτήσεων και ως τη νύχτα θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των δικαιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια: