ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Στρατηγέ, ιδού ο Στρατός Σας


Πέρασαν 68 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο υπεύθυνος για την Αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα μας στρατηγός Van Fleet, επισκέφτηκε την πατρίδα μας να επιθεωρήσει τον Εθνικό Στρατό στο Γράμμο, στις μάχες που έδινε ενάντια στο Δημοκρατικό Στρατό, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Με τα λόγια του τίτλου τον υποδέχτηκε ο Υπ. Στρατιωτικών της κυβέρνησης. Μαζί του είχε φέρει –και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στα ελληνικά βουνά- τις εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ. Κι έτσι νίκησε η δημοκρατία. 



Πέρασαν 49 χρόνια από τη χούντα των Συνταγματαρχών, των αξιωματικών του Ιερού Συνδέσμου Ελλήνων Αξιωματικών που είχε δημιουργηθεί από την OSS (πρόδρομο της CIA) στις αρχές του ’50. Αποδεδειγμένα, η αμερικάνικη εμπλοκή ήταν καίρια για την «επιτυχία» της δικτατορίας. Ήρθε και το Πολυτεχνείο που τιμούμε μεθαύριο, τόσοι νεκροί… Κι έτσι νικήθηκε ο κομμουνιστικός κίνδυνος.
Πέρασαν 42 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και τη διχοτόμηση του νησιού. Οι ΗΠΑ, κάλυψαν και προστάτευσαν την επέμβαση. Το αβύθιστο αεροπλανοφόρο έμεινε στα χέρια του δυτικού κόσμου. Κι έτσι απετράπη η κάθοδος των σοβιετικών στη Μεσόγειο.

Πέρασαν 26 χρόνια από την επίσκεψη του Προέδρου Μπους του πρεσβύτερου. Ήρθε τότε, να επιβραβεύσει το ρόλο που έπαιξε η χώρα μας στην «Καταιγίδα της Ερήμου». Κι έτσι ισοπεδώθηκε πρώτη φορά το Ιράκ και εξοντώθηκε μισό εκατομμύριο παιδιών.

Πέρασαν 20 χρόνια από την κρίση στα Ίμια και το «Ευχαριστώ την Κυβέρνηση των ΗΠΑ» που ξεστόμισε ο τότε Πρωθυπουργός Σημίτης. Κι έτσι καθιερώθηκαν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Πέρασαν 17 χρόνια από την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα να «ζητήσει συγνώμη για τη χούντα». Κάηκε η Αθήνα τότε, άνθρωποι κυνηγήθηκαν μέχρι το Περιστέρι για να μην ενοχληθεί ο Πλανητάρχης. Λίγους μήνες πριν, ο προοδευτικός 40άρης Πρόεδρος είχε βομβαρδίσει –ομού μετά των ευρωπαίων εταίρων- τη Γιουγκοσλαβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Κι έτσι έπεσε ο εκλεγμένος δικτάτορας Μιλόσεβιτς.

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που επιτρέψαμε να γίνει η βάση της Σούδα το κύριο πεδίο για την επιτυχία του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ. Κι έτσι κρεμάστηκε ο εγκληματίας Σαντάμ.
Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που οι ΗΠΑ του νυν Προέδρου Ομπάμα και της Υπ. Εξωτερικών Χ. Κλίντον επενέβησαν στη Λιβύη με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, χρηματοδότησαν το ISIS σε Συρία και Λιβύη, εγκαθίδρυσαν το δικτάτορα Σίσι στην Αίγυπτο. Κι έτσι έσβησε η Αραβική Άνοιξη.
Πέρασε 1 χρόνος που ο Υπ. Εξωτερικών Κοτζιάς, τραγουδούσε με τους ΝΑΤΟικούς ομολόγους του «We are the world». Κι έτσι εξανθρωπίστηκε το ΝΑΤΟ.

Πέρασε 1 χρόνος από τότε που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ευχαριστούσε –κι αυτός- από βήματος Βουλής τους Αμερικάνους για την παρέμβασή τους και την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Κι έτσι σώθηκε η χώρα από την έξοδο από το ευρώ.

Πέρασαν μόλις λίγες μέρες, και η χώρα μας υπέγραφε τη συνθήκη CETA που καταργεί τη νομική προστασία της χώρας από τους ιδιώτες-επενδυτές και τις –και αμερικάνικες- πολυεθνικές. Κι έτσι σώζεται η ελεύθερη αγορά.

Πέρασαν μόλις λίγες μέρες που -μαζί με ΗΠΑ, Ισραήλ κ.α.- καταψηφίσαμε ως χώρα το ψήφισμα στον ΟΗΕ ενάντια στα πυρηνικά. Κι έτσι συμβάλαμε στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Σε δυο μέρες μας επισκέπτεται ο –βραβευμένος με νόμπελ Ειρήνης- Ομπάμα. Κατά τη θητεία του οι ΗΠΑ επενέβησαν στρατιωτικά σε 7 χώρες, ανέπτυξαν ειδικές δυνάμεις σε 133 (το 70% των χωρών της υδρογείου), οργάνωσαν πραξικοπήματα σε όλη τη Λατινική Αμερική καθώς και στην Ουκρανία. Σε δυο μήνες εγκαταλείπει τη θέση του και έρχεται να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στο αίτημά της για απομείωση του χρέους και να δώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο και εφαρμόζει τα μνημόνια με ευλάβεια. Παρεπιπτόντως, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι ο ίδιος τέως πρέσβης της αυτοκρατορίας στην Ουκρανία όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση οι νεοναζί.
Σε δυο μέρες, αυτοί που κάποτε πρωτοστατούσαν στις αντιαμερικάνικες διαδηλώσεις του λαού μας, υποδέχονται τον απελθόντα πλανητάρχη μετά βαϊων και κλάδων, ως ευεργέτη της χώρας, ως το απαύγασμα της δημοκρατίας και του προοδευτισμού.

Κατηγορούν μάλιστα ως καθυστερημένους που δεν καταλαβαίνουν την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων, ως ιδεοληπτικούς και αριστεριστές όσους επιμένουν να καταγγέλλουν το ραγιαδισμό απέναντι σε ντόπιους και ξένους δυνάστες, όσους δεν συντάσσονται με το «ρεαλισμό» της υποταγής και εμμένουν να διαμαρτύρονται για τους φονιάδες των λαών που έρχονται να επιθεωρήσουν τους υποτακτικούς τους. Και –προφανώς- δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι.
Υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο Ομπάμα, εκεί που του αξίζει: στο δρόμο.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1152566091500479&id=100002412980346

Δεν υπάρχουν σχόλια: