ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εφημερίδα Η Αυγή: Το πτώμα βρώμισε, ήρθε η ώρα να ταφεί για να μην κυκλοφορεί ως ζόμπι.


Όχι απλά συμφωνώ με τον αγαπητό φίλο και σύντροφο Δημήτρη Μπελαντή,αλλά υπερθεματίζω…Να συμπληρώσω απλά πως η κατάντια της Αυγιανής , εκτός του ότι πλέον δεν διαφέρει κατ’ελάχιστον απο φυλλάδα τύπου Κουρή, έφτασε στον πάτο με το να αναπαράγει ακόμα και τις αθλιότητες του ομοφοβικου φασίστα Νικολόπουλου, που σαν ‘Ζούγκλα’ στοχοποιούσε δημόσιο λειτουργό αποκαλύπτοντας ‘προσωπικά δεδομένα’..



Μια φυλλάδα,που είχαν το θράσος να αποκρύπτουν ακομα και την υπαρξη Off-shore,μια φυλλάδα,που παίρνει απολύτως δυσανάλογες τραπεζικες επιχορηγήσεις,σε σχέση με την κυκλοφορία της,μια φυλλάδα,που όχι απλά στοχοποιεί αντιφρονούτες,αλλά τους συκοφαντεί με απόπειρες ‘δολοφονίας προσωπικότητας’ και μέσα υπάρχουν από φανατικοι εθνικιστές ακροδεξιοι σαν τον Δ.Χρήστου με πρωτόγονο αντικομμουνισμό που θυμίζει εθνικοφροσύνη του 50,ως τους ‘Καρτερούς’-μιλάμε για σχολή πια αυριανισμού- που έχουν βγει από τις πλέον λασπιάρικες σελίδες του Μανιαδακικού ‘Ριζοσπάστη’ του Μεταξά.

Πέραν του ότι σταθερά παρουσιάζει την ζοφερή εικόνα του τόπου ως ‘Νεο Παράδεισο’

Τελευταίο κρούσμα φυσικά ήταν η πλήρης διαστρέβλωση πρωτοσέλιδου της Αυγής ,του 1959 σχετικά με την υποδοχή του Αϊζενχάουερ,που υιοθέτησε τις συκοφαντικές προς τον Γλέζο κακοήθειες του γνωστού Σαραντάκου (και παρά την λιτή και δωρική απάντηση -διάψευση του Γλέζου) ,για να δικαιολογήσει την παντελώς ραγιάδικη υποδοχή του Ομπάμα

Την φυλλάδα την εχω κοψει φυσικα εδω και χρόνια(ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ) ,μιας και υποβιβάζει σε κάθε επίπεδο την πολιτική και την αξιοπρέπεια..
……………………………………..

Δημήτρης Μπελαντής

Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής με τον Ομπάμα γράψαν Ιστορία. «Είναι η Δικαιοσύνη, ηλίθιε». Από τον πρόεδρο της μαύρης αστικής τάξης των ΗΠΑ, που συναίνεσε να δολοφονούν οι λευκοί μπάτσοι τους φτωχούς αφροαμερικάνους εν ψυχρώ στον δρόμο των πόλεων των ΗΠΑ. Τον Ομπάμα της Ουκρανίας και του Μαιντάν , της διαλυσης της Λιβύης, της έμμεσης στήριξης στον ISIS και στην διαβόητη συριακή αντιπολίτευση, της ανακίνησης του Ψυχρού Πολέμου,του ανοίγματος του δρόμου στον Τραμπ.. Καρφί δεν μου καίγεται που ήταν ένας αφροαμερικάνος πρόεδρος,δήθεν ο γιός των σκλάβων.

Ήταν ένας στρατηγός του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σαν όλους τους άλλους. Όσο για την Αυγή, θα έπρεπε να κάνουμε μια καμπάνια για να κλείσει αυτή η εφημερίδα, να κλείσει οριστικά και αμετακλητα, να την μπουκοτάρουμε νόμιμα μεκάθε δυνατό τρόπο

. Η εφημερίδα των κρατικών και μονοπωλιακών διαφημίσεων,της ανύπαρκτης κυκλοφορίας, του σαπισμένου πολιτισμικου φιλελευθερισμού, τουεξυπνακίστικκου και ουσιαστικά ημιμαθούς και αγράμματου με την βαθύτερη έννοια σαρκασμού απέναντι σε ό,τι κινηματικό γεννιέται, των πουλημένων διανοουμένων και δημοσιογράφων της τέως Αριστεράς, η εφημερίδα που ταυτίζει στην συνείδηση του λαού την Αριστερά με την ωμή νομή τηςεξουσίας, τον φτηνό κρατισμό, την ακραία εξώνηση, την χατζηαβάτικη υποτέλεια στην αμερικανοκρατία και στην ευρωπαιστική γερμανοκρατία, η εφημερίδα των μεταμοντέρνων φιλοσόφων και πανεπιστημιακών που διασκεδάζουν κυνικά και επίχαίρουν με την καταστροφή των λαικών τάξεων,που μιλάνε για πατρίδα ή για τάξη και ουσιαστικά βγάζουν χολή πίσω από τον «ψευτοκομμουνιστικό»βαθυστόχαστο οίστρο τους. Από την εφημερίδα που υποστήριξε τον Νίκο Μπελογιάννη στο στρατοδικείοτο «1951`-1952 στην ομώνυμη ρεπλίκα της του σύγχρονου «Στρατηγέ μου , ο στρατός σας» του 2016 και της ζητιανιάς για την αμερικανονατοική υποστήριξη, ένα μεγάλο χάσμα. Δεν χρειάζεται καν τον Νίκο Φίλη ως αρχισυντάκτη για να είναι τόσο συμβιβασμένη, τόσο εκσυγχρονιστική/ευρωπαιστική και τόσο απόμακρη προς την λαικότητα και προς τις αξίες της Αριστεράς. Πρέπει να φτιάξουμε άμεσα μια πρωτοβουλία με το αίτημα ‘Κλείστε αυτήν την εφημερίδα τώρα». Κάτι σαν το Βήμα και τα Νέα το 1965, τις εφημερίδες των αποστατών. Μην παίζετε άλλο ΄πια με τα τραύματα αυτού του τόπου και αυτού του λαού , με την αγωνία του για ζωή, με τα ηρωικά σύμβολα μιας πορείας που γνώρισε τα Ιουλιανά, το Πολυτεχνείο , την Μεταπολίτευση, το εργατικό κίνημα μιας μεγάλης εποχής, τον ένδοξο και αναγκαίο αντιιμπεριαλιστικό και όχι σωβινιστικό αντιαμερικανισμό. Γιατί να μην κλείσουμε και τις δεξιές ή πασοκικές εφημερίδες?? Μα, απλούστατα, αυτές λένε αυτά που έλεγαν πάντα, δεν μας κοροιδεύουν τόσο αδυσώπητα και τόσο κυνικά. Και ήταν αμερικανόφιλες δομικά, δεν αναγνώρισαν τις χαρές της υποτέλειας το 2014. .
Θα μου πείτε , είσαι προσωπικά εμπαθής. Κοιτάξτε. Προσωπικά, η Αυγή από το 1981 που μπήκα στον Ρήγα και ήταν η κομματική μου εφημερίδα μου ήταν τελείως αδιάφορη, με έναν μικρό βαθμό ενόχλησης κάποιες φορές.Ελάχιστες φορές την πούλησα ωςνέος του ΚΚΕ Εσωτερικού, όπως την έπαιρνα , την αποθήκευα απούλητη ή την πέταγα. Χαρακτηριστικά ήταν τα άρθρα της κ. Ελίζας Παπαδάκη, που κατηγορούσαν το 1982 το ΠΑΣΟΚ…. για αριστερισμό προς τους υγιείς επιχειρηματίες (υπόθεση Τσάτσων κλπ). Αυτά θα ενέπνεαν έννα αριστερό αγωνιστή , έναν νεολαίο εκείνης της εποχής?? Τώρα πια, ναι, πολιτικά είμαι εμπαθής , το δέχομαι μετά από τριάντα χρόνια σοσιαλδημοκρατικής χαμέρπειας και ενάμιση χρόνο χυδαίου φιλελεύθερου ξεπουλήματος . Γιατί να αδιαφορώ που το μαφιόζικο κεφάλαιο και το κράτος του, και η ‘» αριστερή»παρέα που τους εκπροσωπεί, σπανε πλάκα μέσω των διαφόρων οχημάτων τους με την Ιστορία και τους αγώνες της Αριστεράς λες και απευθύνονται σε «χαχόλους»? Η πρόταση είναι σοβαρή για όποιον/αν νομίζει ότι είναι χρήσιμη. Μόνο κάποιοι χαζοδομιστές πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός δεν χρειάζεται πρόσωπα και εφημερίδες και υποκειμενικότητες και άλλα μέσα καιοχήματα για να προχωρήσει. Ας στρέψουμε το κριτικό ενδιαφέρον μας οργανωμένα και σε αυτά τα πρόσωπα και θεσμούς που κάνουν την «βρώμικη δουλειά».. Ας τους χαλάσουμε την ωραία πρόσοψη.
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_384.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: