ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο τροπικός κυκλώνας πλήττει την Κρήτη, που "χτυπάει" (video)

Θυελλώδεις άνεμοι
Επιτέλους στην Κρήτη βρέχει και όχι μόνο βρέχει αλλά ρίχνει και.. καταιγίδες με ισχυρές ριπές ανέμου, κυρίως στα δυτικά του νησιού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.


>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ, ΕΠΕΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ
Ο τροπικός κυκλώνας για τον οποίο είχε γράψει το neakriti.gr από το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, κύρια  χαρακτηριστικά του έχει τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 8 -9 μποφόρ κυρίως στα Χανιά και τις κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις που τον συνοδεύουν και αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επηρεάσουν ολόκληρη την Κρήτη.
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΕΣΕ ΟΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΙΚΟ
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα  αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης με βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Νωρίς το πρωί ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν  στα Φαλάσαρνα, στον Αλικιανό και Σέμπρωνα Χανίων, ενώ ασθενείς βροχές υπήρξαν σε διάφορες περιοχές, ενδεικτικά  στο κέντρο των Χανίων στην πόλη του Ηρακλείου και στον Φουρφουρά Ρεθύμνου.
>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ
Όπως τόνισε ο  μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ.Λαγουβάρδος μιλώντας στο neakriti.gr «ουσιαστικά ο κυκλώνας περνάει νότια της Κρήτης, από το Λιβυκό. Όπως είναι φυσικό όμως επηρεάζει το νησί από τα δυτικά προς τα ανατολικά ,γι'αυτό και οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι είναι έντασης έως και 10 μποφόρ και η ταχύτητα έως  100 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί μάλιστα το φαινόμενο να «ξεγελάσει» αφού υπάρχουν απότομες εναλλαγές. Αρχικά δυνατοί άνεμοι, μετά πιο ασθενείς και πάλι ενίσχυσή τους. Γι'αυτό απαιτείται προσοχή».
Από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα μετακινούνται αναλυτικότερα και μάλιστα και σε αυτές τις περιοχές οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμου.
>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου :Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Κρήτης και με μικρότερη ένταση περιοχές της νότιας Πελοποννήσου. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα μέσα στις επόμενες 24ώρες, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με νέα στοιχεία."
Παρακολουθήστε το βίντεο των δορυφορικών φωτογραφιών του κυκλώνα τις τελευταίες 24 ώρες


Για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έχει ενημερωθεί ήδη σχετικά όλα τα λιμεναρχεία της Κρήτης.
>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

 Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου κλείνει ως εξής
Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.  
>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Δεν υπάρχουν σχόλια: