ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ «Υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού»

peletidhs
«Σιγά μη φοβηθούμε! Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με το λαό μας, που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό», τονίζει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Πάτρας, με αφορμή την δίωξη του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, για «παράβαση καθήκοντος», επειδή δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή να δράσει.



Ο Κώστας Πελετίδης οδηγείται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατηγορείται επειδή το 2015, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, δεν παραχώρησε χώρους στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Επίσης, κατηγορείται διότι δεν έδωσε στοιχεία στους ναζιστές, σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή.  Η δίκη έχει οριστεί στις 13 Φλεβάρη 2017 σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που του απεστάλη.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Πάτρας: 

«Οι κρατικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το λεγόμενο “αστικό δίκαιο”, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του βάρβαρου εκμεταλλευτικού (καπιταλιστικού) συστήματος. Με βάση αυτούς τους νόμους καλείται ως κατηγορούμενος και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, για παράβαση καθήκοντος! Γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση του ναζιστικού μορφώματος (κόμματος) της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι νόμοι με τους οποίους μια άλλη κρατική υπηρεσία, αυτή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ζητά εξηγήσεις από το Δήμο Πατρέων για αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή ο λαός μας για να βρει το δίκιο του, πρέπει να αγωνιστεί, να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα του κλέβουν καθημερινά και κανένα δικαστήριο δεν σπεύδει να τον συνδράμει πόσο δε μάλλον να τον δικαιώσει.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην Ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, (να είμαστε οι πρώτοι που) με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Να αποκαλύψουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδεικνύουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μας επιτρέπετε και μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση τους.

Πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την Ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι το μόρφωμα της Χρυσή Αυγής με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών και αξιοποιεί κάθε ανοχή που της δίνει το κράτος και οι θεσμοί του τολμώντας να εμφανίζεται ως τιμητής των λαϊκών αναγκών και προβλημάτων! Καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα με τις ενέργειές τους την στηρίζουν και την ανέχονται.

Σιγά μη φοβηθούμε! Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με το λαό μας, που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό».

Mε πληροφορίες από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: