ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μαλβίνα Κάραλη: «Ο μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα, γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι»



 


 

Η Μαλβίνα ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Πάντα έγραφε και έλεγε αυτό που πίστευε. Σήμερα, οι ιστορικές στιγμές που ζούμε επιβάλλουν μια δεύτερη ανάγνωση των όσων έγραψε πριν από μια δεκαετία περίπου. Μερικά πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν.


Το copy πάστε του Πολάκη έγινε viral στα social media -video

ΠΟΛΑΚΗΣ - ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Τον γύρο των social media κάνει ένα λεκτικό ατόπημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη βουλή.

Αγρότες σε Αποστόλου: Μην τολμήσεις να έρθεις χωρίς λύσεις


Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης


«Χωρίς λύσεις στα προβλήματά μας, καλύτερα να μην τολμήσει να έρθει στο Ηράκλειο ο κ. Αποστόλου», λέει στη "Νέα Κρήτη" ενόψει του ερχομού του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης, που ετοιμάζεται να συγκαλέσει σύσκεψη των αγροτικών φορέων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με άγριες διαθέσεις περιμένουν τον Αποστόλου οι αγρότες

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σε ένα νομό με εκατοντάδες απλήρωτους παραγωγούς λόγω της περίφημης φόρμας 6, αλλά και άλλων ενισχύσεων που "κάνει να δοθούν στους δικαιούχους", έρχεται τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Διεύθυνση Δασών: Πως και γιατί σκότωσαν τα Κρι Κρι στη Ντία!



Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης


Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα από τις εικόνες των νεκρών αγριοκάτσικων που δημοσιεύουν με… καμάρι κρητικοί κηνυγοί.

Έσφαξαν τα σπάνια Κρι Κρι και το... διατυμπάνισαν! (photos)


Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Το σύμβολο της άγριας ζωής της Κρήτης, το σπάνιο αγριοκάτσικο Κρι Κρι έβαλαν στόχο κυνηγοί οι οποίοι μάλιστα το διαφήμισαν και στο facebook!

Διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ακυρώνουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας(vid)


Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Περισσότεροι από διακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και επέβαλαν την ακύρωση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας. Μάλιστα, βγήκε «σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς η πρώτη κατοικία πολυμελούς και παντελώς άπορης οικογένειας, με τον πατέρα και ένα από τα τέσσερα παιδιά ΑΜΕΑ!» όπως κατήγγειλε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που διοργάνωνε τη συγκέντρωση, μια διαδικασία που τελικά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση των συγκεντρωμένων.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τρομάζει η βουτιά στο βάθος των πραγμάτων...




Του Κώστα Κάππα

Όταν η φίλη μου η Ελένη (καθαρίστρια συνεργείου στην πολυκατοικία που μένω) μου παραπονέθηκε για την αμοιβή της, δεν μου είπε ότι αυτή μειώθηκε κατά 3 ευρώ εκείνον τον μήνα, αλλά ότι δούλεψε 1 ώρα παραπάνω, απλήρωτη. Εγώ της είπα ευχαριστώ για το μεγάλο μάθημα που πήρα και σας το μεταφέρω...

Θερίζει την Κρήτη η υπέρταση, "χτυπά" ακόμη και τα παιδιά


Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

"Θερίζει" η υπέρταση στους ενήλικες και η "οριακή υπέρταση" στα παιδιά στην Κρήτη, όπου τα κρούσματα είναι ανησυχητικά πολλά, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόλις το 35% των ασθενών ρυθμίζει σωστά την αρτηριακή του πίεση.

Νενέκοι ευρείας… διαμέτρου




Του Ν.Τ.

Η κοινή στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας στη Βουλή αποδεικνύει ότι όλοι έχουν συμβληθεί με το αποικιακό μνημονιακό καθεστώς, το υποστηρίζουν και το υπηρετούν.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πισώπλατα




Στάθης


Σύμφωνα με το πρώτο θέμα της «Αγοράς» του Σαββάτου που πέρασε (24.9.2016), σε επιστολή της γνωστής δικηγόρου, κυρίας Αριάδνης Νούκα, προς τον κ. Γιούνκερ για τα «κόκκινα δάνεια» ο τελευταίος απάντησε ότι οι διευθετήσεις σε αυτό το θέμα έγιναν με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι των δανειστών.

Έκοψαν το νερό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ (βίντεο)




Σε πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μπήκαν στον ημιόροφο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οδό Εγνατία και στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γ. Αρχοντόπουλος προχώρησε στη διακοπή της παροχής νερού.

Μακάβρια απάτη: Τηλεφώνησαν στους γονείς νεκρής κοπέλας

τηλεφωνο γυναικα ηλικιωμένη πονοκεφαλος


Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι δράστες των κυκλωμάτων που τηλεφωνούν σε ανυποψιάστους πολίτες και με το πρόσχημα "μαϊμού" τροχαίων συγγενικών τους προσώπου, επιχειρούν να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά από τους οικείους τους.

ΜΜΕ και χειραγώγηση

media

Του Ηλία Μιχαλαρέα*

«Ο σκλάβος που δεν συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του είναι απλούστατα σκλάβος. Ο σκλάβος που συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του και αγωνίζεται ενάντια της είναι επαναστάτης. Ο σκλάβος που καμαρώνει τις ομορφιές της ζωής στη σκλαβιά είναι τσιράκι και κάθαρμα, άξιος περιφρόνησης».                                              

Ο πραγματικός Δεξιός οφείλει πλέον να ψηφίζει μόνο ΣΥΡΙΖΑ



Από Liuka Zrs   

...ο Αδωνις φωναζει ταχα μου πως οι συριζαιοι κοροιδευουν τον κοσμο ψηφιζοντας την ενταξη των ΔΕΚΟ στο ΤΑΥΠΕΔ.Τονισε δε πως αν γινονταν αυτα απο την δικη του κυβερνηση θα ειχε χιλιαδες κοσμο στο Συνταγμα.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ


Της Φωτεινής Μαστρογιάννη
(Οικονομολόγος, καθηγήτρια ΜΒΑ)

Σε πολλές συζητήσεις που γίνονται για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδας, ο μέσος Έλληνας διαπιστώνει την ανυπαρξία κάποιου ηγέτη. Συνήθως, υπονοεί ότι ο ηγέτης αυτός πρέπει να είναι άνδρας χωρίς όμως να αποκλείει, πιο δύσκολα μεν, την ύπαρξη γυναίκας ηγέτη.

Video για να εξοργίζεσαι....Ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα πουληθεί το νερό πάνω από το πτώμα του


Ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση διαλαλούσε ότι δεν θα επιτρέψιε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό.....

Όργιο με το παράνομο κρασί


Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Σαν... "μεθυσμένοι" συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες, αφού δέχονται πολύ σοβαρές καταγγελίες για την καταστροφή του αμπελοοινικού τομέα εξαιτίας του πρωτοφανούς Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, που κάνουν λόγο ακόμα και για κινδύνους στη δημόσια υγεία, πέρα από τη φοροδιαφυγή που έχει προκληθεί, αλλά κουνάνε μόνο το κεφάλι τους και δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γλέζος εναντίον Φίλη



Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς πως μόνον σχεδόν ο Μανώλης Γλέζος από την αριστερά όρθωσε και πάλι το ανάστημά του απέναντι στις ανιστόρητες δηλώσεις και αποφάσεις του κ. Φίλη και της κυβέρνησης. Δήλωσε ο πρώτος αντιστασιακός της χώρας: «Oποιος καταφέρεται ενάντια στην Εκκλησία για τη δήθεν αδράνειά της τη διάρκεια της Κατοχής βλαστημάει. Οταν ο στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις Αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η “Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους”».

"Ναρκοπέδιο" το Πολυνομοσχέδιο για τους αγρότες - Υπέρογκες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών

ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

"Καίει" τον αγροτικό πληθυσμό της Ελλάδας το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, για την εξασφάλιση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόσο για τις απανωτές επιβαρύνσεις που έρχεται να τους τις επιβάλει όλες μαζί από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, όσο και για μια σειρά από παγίδες, που βρίσκονται... καλά "καμουφλαρισμένες". 

«Προσοχή, προσοχή. Μεταδίδομε το πρώτο εθνικό δελτίο ειδήσεων, από την σκλαβωμένη μας Αθήνα. Προσοχή. Σας μιλάει το ΕΑΜ –ΕΛΑΣ».


 Μια άγνωστη πράξη αντίστασης στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής (Βίντεο)

Το σημερινό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσίασε μια άγνωστη πράξη αντίστασης που συνέβη ένα μήνα πριν την απελευθέρωση της Αθήνας, από τις κατοχικές δυνάμεις και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτέμβρη του 1944.

Δημοσκόπηση MRB: Πρωτιά της ΝΔ στο ναδίρ ο δικομματισμός!


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 24,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,3%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,6%.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Καρατομήθηκαν οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ελέγχου Πλούτου όταν ξεσκόνιζαν τον Καλογρίτσα....Σύμπτωση;;;




Από τον Βασίλη Πολυχρόνη  

Με ανακοίνωση του,το ΥΠΟΙΚ μας γνωστοποιεί την Πέμπτη πως υπέβαλλαν την παραίτηση τους (έτσι την λένε την...αποπομπή στη γλώσσα της πολιτικής) δυο μεγαλοστελέχη της υπηρεσίας Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.Χθες και σήμερα,μαθαίνουμε πως...η υπηρεσία Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου "ψάχνει" την οικογένεια Καλογρίτσα για εκτεταμένη φοροδιαφυγή!

Έρχεται κάθαρση. Πάλι…




Νίκος Μπογιόπουλος


Εδώ και τριάντα χρόνια η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς… «κάθαρσης».

Ζούμε μια «κάθαρση» διαρκείας. Μια «κάθαρση» που δεν τελειώνει ποτέ.

Πως η ΕΕ επιβάλει και την ατζέντα της ιδιωτικοποίησης του νερού (ΒΙΝΤΕΟ)


Mετατρέπουν με νομολογίες από ΕΕ το νερό σε εμπόρευμα με πλήρως καπιταλιστικούς επιχειρηματικούς όρους, με πολλά παραθυράκια αισχροκέρδιας και αυθαιρεσίας (πχ κόστος για αποσβέσεις και συντήρηση πάγιων επενδύσεων που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, δεν γίνονται καν ή θα υπόκεινται σε αυθαίρετες αποτιμήσεις).

(ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Να λοιπόν πόσο τραγικά...επιβεβαιώνεται η "Ν.Κρήτη". Το κουβάρι στο ξεπούλημα του νερού, ξετυλίγεται τώρα, πιο γρήγορα. Να τρέξετε αύριο να δηλώσετε ό,τι πηγάδια και γεωτρήσεις έχετε αφήσει αδήλωτα)... Χ.Π.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Αποσπάσματα από την ταινία ''ΑΛΑΛΟΥΜ'' της ''ΓΚΡΕΚΑ-ΦΙΛΜ'' Μ.ΛΕΦΑΚΗΣ Α.Ε. σε σκηνοθεσία Γιώργου Αποστολίδη και Γιάννη Σμαραγδή.

"Μην κλαις βρε Κοκέ"...

kokos
Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει ο Κοκός με το κλάμα του,  στη βράβευση των Ελλήνων Ολυμπιονικών.  Η κεντρική εικόνα του θέματος μας είναι γνωστή. 

"Γονατίζει" το internet η ατρόμητη Ελληνίδα γιαγιά! (video)

ΑΤΡΟΜΗΤΗ ΓΙΑΓΙΑ
Μια Eλληνίδα γιαγιά που έχει καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό να δίνει την δική της λύση για την κρίση, προκαλεί τριγμούς στο διαδίκτυο.

Νέα υποχώρηση της κυβέρνησης. Από το 2017 και όχι από το 2019 η αύξηση εισφορών για τους αγρότες



Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι η αύξηση στο 6,95% τίθεται σε ισχύ από 1/1/2017 κι όχι από 1/1/2019 που θα έφτανε σταδιακά.

Yπέρ καζίνων και βοσκοτόπων


Στάθης



Ένα νέο Ομηρικό ζήτημα γεννιέται. Θα πλακώνονται στο μέλλον οι ιστορικοί για το «πώς ακριβώς το είπε ο φιλόσοφος Γιαν Φαμπρ Μπαλτάς;». Είπε (αναφερόμενος στο ξεπούλημα του Ελληνικού) ότι πάθαμε μια ήττα στο δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού; Ή μήπως είπε ότι πάθαμε μια ήττα στον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό; Ή μήπως εν τέλει είπε ότι πάθαμε μια ήττα στον δρόμο προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό; 

«Ήταν κάποτε μια »παρέα» φίλων του ΠΑΣΟΚ. που βρέθηκε στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν κανάλι



«Ήταν κάποτε μια »παρέα» φίλων του ΠΑΣΟΚ.

"Απίστευτη" μέρα ξημέρωσε για την οικογένεια που κάηκε το σπίτι της


Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Φωτογραφία Νίκος Χαλκιαδάκης


Εκτός σπιτιού για δεύτερο 24ώρο έμεινε η οικογένεια απο τα Δειλινά το σπίτι της οποίας έγινε παρανάλωμα του πυρός το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο η μητέρα με τα  τέσσερα της παιδιά.

Ευλογία για τις καλλιέργειες οι τελευταίες βροχές στην Κρήτη



Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης


Ξαναζωντανεύει ο "σουφρωμένος" και αφυδατωμένος ελαιόκαρπος στα "ζορισμένα" από την ανομβρία λιόφυτα, ενώ μπορούμε τώρα να περιμένουμε λίγο να στεγνώσει το χώμα για να σκάψουμε και να φυτέψουμε ή να σπείρουμε όλα τα χειμωνιάτικα είδη. Οι κτηνοτρόφοι τώρα, μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν στις περισσότερες περιοχές του νομού Ηρακλείου χθες τα ξημερώματα, με ελαφρύ φρεζάρισμα έχουν τη δυνατότητα με επιτυχία να σπείρουν τα κτηνοτροφικά τους φυτά, για να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το τεράστιο κόστος διατροφής των ζώων τους!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κάηκε το σπίτι τους: Μια γροθιά για τη μάνα με τα 4 παιδιά

ΚΛΑΜΑ ΔΑΚΡΥΑ

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Μεγάλη κινητοποίηση, αυτήν την φορά όχι μέσω των αρχών αλλά από  τους ίδιους τους πολίτες βρισκεται σε εξέλιξη προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια από τα Δειλινά να ανταπεξέλθει στα νέα άσχημα δεδομένα που έχουν προκύψει στη ζωή της μετά την ολική καταστροφή του σπιτιού της το μεσημέρι της Πέμπτης.

"Ομοιοπαθητική σαλάτα"...


Eίναι μια..."ομοιοπαθητική σαλάτα" που τα έχει μέσα όλα...
Βάζουν λίγο "βελονισμό", ανακατεμμένο με "θετική ενέργεια", προσθέτοντας και "τσάκρας", άντε να βάλουμε και λίγο "πιστεύω στον Θεό", απαραίτητα όλα αυτά πασαλείβονται με μπόλικη "γιόγκα", που προέρχεται από τον Βουδισμό, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια... 


Τσίπρας: «Αν είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επικυρώνει συμφωνίες όπως το Ελληνικό, καλύτερα ο ελληνικός λαός να ψηφίσει Σαμαρά…» | Βίντεο

Αυτή τη δήλωση είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Νίκο Χατζηνικολάου σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 12 Ιανουαρίου του 2015.

(ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Πάρτε τώρα άλλο ένα βιντεάκι, όλοι εσείς που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε χειρότερος από τους άλλους, λέτε "δεν πειράζει. Και που να τρέχουμε τώρα; Σε άλλα κόμματα θα πάμε; Σε αυτά που κατέστρεψαν τη χώρα"; Περαστικά σας)... Χ.Π. 

Όποιος βρει το νταούλι ας το δώσει στον κ. Τσίπρα

ΤΣΙΠΡΑΣ
 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ cholevas@imerodromos.gr

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Αλέξη Τσίπρα… Δήλωσε, περήφανος, στο πρακτορείο Reuters: Η Ελλάδα θα βγει σύντομα στις «αγορές». Συγκεκριμένα, εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να υπάρξει επιστροφή στις αγορές ομολόγων, μερικώς το 2017 και πλήρως το 2018. 

Οι "Λύκοι" μας καλούν να φυλάξουν ...τις τυχόν οικονομίες μας!!!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όπως με πληροφόρησαν κάποιοι γνωστοί μου αλλά και μέσω email αρκετοί διαδικτυακοί φίλοι και αναγνώστες των απόψεων μου τις τελευταίες ημέρες δέχονται τηλεφωνήματα από υπαλλήλους τραπεζών (κοπέλες κατά το πλείστον) οι οποίες ευγενικά τους παροτρύνουν αν έχουν μετρητά στο σπίτι να τα καταθέσουν στην τράπεζα τους!!! 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανατροπές-σοκ σε εισφορές, χρέη και επιδοτήσεις σε αγρότες

Βαρύς είναι ο πέλεκυς που πέφτει στα κεφάλια των 660.00 αγροτών εξαιτίας των  αυξημένων εισφορών που καλούνται να πληρώσουν διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος  με κατασχέσεων για 254.904 οφειλέτες που χρωστούν στον ΟΓΑ έρχεται από την 1η/1/2017 με τρεις ανατροπές.

Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης για τις αποζημιώσεις


Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

Την "καραμέλα" της "αφορίας", που στόχο έχει να μη δώσει ο ΕΛΓΑ ούτε ένα ευρώ στους κατεστραμμένους παραγωγούς ελαιολάδου, αμπελουργικών προϊόντων και κηπευτικών της Κρήτης, αναμένεται να καταρρίψουν σήμερα με συγκεκριμένα και απολύτως διασταυρωμένα και επίσημα στοιχεία, ανεβαίνοντας στη Βουλή για να έχουν συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες, οι εκπρόσωποι του τόπου.

Τάσος Λειβαδίτης - Η δική μου αριστερά


Η δική μου αριστερά, είναι η στρατιά των διπλά ηττημένων ευγενών ηρώων που για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα διαψευσμένο όνειρο, για μια ματαιωμένη ελπίδα έδωσαν τη ζωή τους.

Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει...Το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη γίνεται Μουσείο Δημοκρατίας με υπογραφή του...γιου του!


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη του έργου «Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» του Δήμου Καρπενησίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 647.746,75 ευρώ. Με λίγα λόγια δηλαδή, "Γιάννης Κερνά, Γιάννης Πίνει", ή αλλιώς, "ξεμπερδεύουμε με το παλιό"!

Καταγγέλλουν ομοιοπαθητικό: Τάζει θεραπείες σε καρκινοπαθείς


Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Τα "πλοκάμια" του σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "θεραπευτή" του καρκίνου, καταγγέλλεται ότι είχε εξαπλώσει ομοιοπαθητικός με έδρα του το Ρέθυμνο. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στη "Νέα Κρήτη", ο άνθρωπος αυτός "τσέπωνε" λεφτά από τους συγγενείς των ασθενών-πελατών του, εκμεταλλευόμενος την αγωνία, τον πόνο και το δράμα τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Έφυγε» ο Γιώργος Καστρινάκης – Αγωνίσθηκε για καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών

«Έφυγε» ο Γιώργος Καστρινάκης – Αγωνίσθηκε για καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές
Πέθανε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Καστρινάκης, δημοσιογράφος και εξέχον στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης ο οποίος αγωνίσθηκε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Το ιστορικό σοβιετικό πείραμα που πέτυχε να εξημερώσει τις αλεπούδες


Πολλοί προσπάθησαν να κρατήσουν αλεπούδες ως κατοικίδια, όλοι όμως κατέληξαν με κατεστραμμένα σπίτια. Κι όμως, ένα πείραμα που ξεκίνησε στη Σοβιετική Ένωση και συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια στη Σιβηρία αποδεικνύει ότι οι επιλεκτικές διασταυρώσεις μπορούν να κάνουν αυτό το επιθετικό ζώο ήρεμο σαν σκυλάκι.

Κυλικεία: Οι απαγορευμένες τροφές, οι υγιεινές και οι τιμές




Τα σχολεία άνοιξαν και οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα τρόφιμα και τα ποτά που θα καταναλώνουν τα παιδιά τους στην διάρκεια παραμονής τους μέσα στα σχολεία .
Η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εφιστά την προσοχή των γονέων  και τους συνιστά τα παιδιά να προμηθεύονται από το σπίτι τους τροφές υγιεινές και να αποφεύγουν όσο το δυνατό να αγοράζουν ακατάλληλες και ανθυγιεινές τροφές  από καντίνες και κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ας μιλήσουν οι φιλόσοφοι κι οι ποιητές «Η άνοδος της ασημαντότητας»


Της δημοσιογράφου Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου



Όταν η χώρα είχε μπει σε βαθιά ύφεση, το 2011, ο Μάνος Ελευθερίου σχολιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται είχε πει:

«Εκείνο που φοβάμαι είναι μήπως φτάσει ο κόσμος κάποια στιγμή στον εμφύλιο. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Και βεβαίως ότι οι κρατούντες ίσως... θα τρέχουνε από χωρίου εις χωρίον να σωθούνε. Διότι ο κόσμος δεν αντέχει πια τούτο το ρεζιλίκι.»

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξήσεις "φωτιά" στις εισφορές των αγροτών

αγρότες επιδοτήσεις

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης
"Οργανισμός Γεωργικής Ανασφάλειας" θα μπορούσε να είναι πλέον το όνομα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, αφού από φέτος και στο εξής μάλλον που πολλοί αγρότες, και προφανώς η μεγαλύτερη πλειοψηφία, δε θα είναι σε θέση να πληρώνουν τις νέες ασφαλιστικές τους εισφορές.