ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΣΟΚ: Σχεδίαζαν να γεμίσουν την Κρήτη με 9,5 τόνους ποτά «μπόμπες»

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ - ΠΟΤΑ - ΜΑΛΚΟΟΛ
Το «κουβάρι» της ιστορίας ξετυλίγεται όταν μετά από καταγγελίες και συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Αττικής και Αιγαίου εντόπισε την 1/8/2016 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) σε ποτοποιείο στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου 9,5 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, εκτός των νόμιμων αγορών της επιχείρησης, που θα χρησιμοποιείτο για την Παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών τα οποία θα διατίθεντο σε καταστήματα-μπαρ στη Χερσόνησο και τα Μάλια Ηρακλείου.




Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπως αναφέρει το newpost, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενώ οι διαφυγόντες, για το δημόσιο, δασμοί και λοιποί φόροι φτάνουν τα 300.000 ευρώ.

Αντίστοιχος έλεγχος σε ποτοποιείο στις Δάφνες αποκάλυψε 3.000 λίτρα τσικουδιάς, 677 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ξεπερνούν τα 195.000 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή γίνεται λόγος για πάνω από 9,5 τόνους και 40.000 παράνομες φιάλες, που θα έβαζαν σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους!


Απανωτά τα περιστατικά στο Ηράκλειο

Τα παραπάνω περιστατικά φαίνεται πως δεν αποτελούν τα μόνα, αφού πριν από μερικές ημέρες η Αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις για λαθραία και αγνώστου ποιότητας αλκοολούχα ποτά στο Ηράκλειο.

Ουίσκι, βότκα, τεκίλα, ρούμι, ούζο αλλά και κάθε λογής αλκοόλ, 362 φιάλες με ποτά μπόμπες που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου βρήκαν και κατέσχεσαν πριν προλάβουν να διοχετευτούν σε καφέ και μπαρ του Ηρακλείου και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανυποψίαστων καταναλωτών στις 27 Ιουλίου.

Κατά την συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας χειροπέδες περάστηκαν σε έναν 32χρονο Αλβανό σε  μια 43χρονη Ρουμάνα αλλά και ένας 59χρονο Κρητικό.


Σε ακόμα ένα περιστατικό, 370 και πλέον μπουκάλια με ποτά ''μπόμπες'' βρήκε και κατέσχεσε η Ασφάλεια Ηρακλείου στις 25 Ιουλίου στον Πόρο.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας, αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που ''έπεσαν'' στα αυτιά τους, εντόπισαν τα δύο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και όπως διαπίστωσαν ήταν γεμάτα με μπουκάλια ουίσκι, βότκας αλλά και με άλλα είδη αλκοόλ .

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν όλα τα περιστατικά συνδέονται, όμως το σίγουρο είναι ότι οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την «μάστιγα» όπως χαρακτηρίζουν το πρόβλημα επιχειρηματίες της «νύχτας».

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1342122&srv=149

Δεν υπάρχουν σχόλια: