ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η φρίκη του πολέμου μέσα από τα μάτια ένος 5χρονου (video)

5χρονος ΣΥΡΙΑ ΑΓΟΡΙ ΦΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΟΣ
Κάθεται αμέτοχο ,δίχως να αντιδρά, με το βλέμμα του ανέκφραστο και το σώμα του καλυμμένο με σκόνη. Η φωτογραφία του 5χρονου αγοριού Ομράν Νακνές, έπειτα από τους νέους βομβαρδισμούς στη Συρία έχει προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.



Και μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είναι το μοναδικό παιδί που έχει ζήσει τα δεινά του πολέμου και έχει βγει αλώβητο καθώς αιμόφυρτα παιδιά ανασύρονται καθημερινά από τα συντρίμμια. Αυτή η εικόνα ωστόσο έχει κάτι μοναδικό: την απόγνωση του πολέμου. Και μπορεί να τη δει κανείς μέσα από τα μάτια του Ομράν.

Το βίντεο ξεκινά με έναν διασώστη να μεταφέρει τον μικρό Ομράν στο ασθενοφόρο. Είναι νύχτα και το μόνο που ακούγεται ολούθε είναι ουρλιαχτά. Το αγόρι αφήνεται στην αγκαλιά του σωτήρα του και περιμένει ήσυχα στο κάθισμά του. Μόλις που σαλεύει για να επεξεργαστεί τον χώρο που βρίσκεται. Χαμένος στον χώρο και τον χρόνο, προσπαθεί να καταλάβει το συμβαίνει αγγίζοντας πρώτα τα μαλλιά του κι έπειτα το μάγουλό του. Το μικρό του χέρι γεμίζει αίμα. Το σκουπίζει στο κάθισμα…

Το βίντεο, αναφέρει το περιοδικό Time, βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μόλις μέρες έπειτα από την πρωτοβουλία ορισμένων γιατρών στο Χαλέπι να στείλουν επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο εκλιπαρώντας για βοήθεια. «Δεν έχουμε ανάγκη από δάκρυα ούτε από συμπόνια. Χρειαζόμαστε τη δράση σας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η φωτογραφία έφτασε στα χέρια του δημοσιογράφου της Telegraph Ραφ Σάντσες, από τον γιατρό στα χέρια του οποίου βρέθηκε ο μικρός και ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Ο Ομράν τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, μια γυναίκα και δύο άντρες ενώ στο βίντεο φαίνεται ο απεγκλωβισμός του από τα σωστικά συνεργεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Επιμέλεια: Βάλια Μπούη
πληροφορίες in.griefimerida
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1344253&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: