ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

ΓΚΙΟΛΙΑΣΑσύλληπτοι παραμένουν μέχρι σήμερα - έξι χρόνια μετά - οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια. Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Ιουλίου του 2010, όταν ο δημοσιογράφος - μπλόκερ, εκτελέστηκε από τη "Σέχτα Επαναστατών", έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Ηλιούπολης, στην Αθήνα.


 Ο Γκιόλιας γεννήθηκε το 1973 στη Γερμανία, όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του. Στη συνέχεια, η οικογένειά του επέστρεψε στην Αθήνα και σε ηλικία 19 ετών ο Γκιόλιας ξεκινά να εργάζεται σαν δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Οι δυο τους συνεργάζονται μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, οπότε και οι δρόμοι τους χωρίζουν.Το διάστημα πριν τη δολοφονία του, ο Γκιόλιας δούλευε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη. Το όνομά του συνδέθηκε, εξάλλου, με το  ιστολόγιο "troktiko", που μέχρι και τη δολοφονία του, επρόκειτο για ένα πανίσχυρο blogspot με τεράστια επισκεψιμότητα. Όλοι μιλούσαν για τρο "troktiko"!
Τόσο οι συντάκτες του ιστολογίου, όσο και ο ίδιος ο Γκιόλιας δεν το παραδέχτηκαν ποτέ, ωστόσο στους δημοσιογραφικούς κύκλους της πρωτεύουσας, αποτελούσε κοινό μυστικό,ότι πίσω από αυτό, βρισκόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας. Στις 19 Ιουλίου του 2010, ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση, στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Στις 27 Ιουλίου του ίδιου μήνα η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Τα Νέα» την ευθύνη για την εκτέλεση Γκιόλια.









Δεν υπάρχουν σχόλια: