ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

39χρονος εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από 20.000 βόλτ

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑ


Πανικός το απόγευμα της Δευτέρας από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Ηράκλειο αναστατώνοντας τους κατοίκους της γειτονιάς του Ηρακλείου και τους εργαζόμενους στα έργα που βρέθηκαν μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα.
39χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής πατέρας τριών παιδιών, υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα εκτελούσε εργασίες στα γνωστά έργα που εκτελούνται στην περιοχή και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο.



Η πρέσα ακούμπησε στα καλώδια
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Γιάννη Βρέντζο «το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που έπεφτε μπετό και δούλευε η πρέσα στα έργα της Ανάληψης. Η πρέσα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από ρεύμα ο εργαζόμενος».


Από 39χρονος πετάχητκε από την πρέσα , έπεσε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του ενώ οι συνάδελφοί του αγνοώντας τον κίνδυνο προσπάθησαν να του ανοίξουν το στόμα για να μην "καταπιεί" τη γλώσσα του.

Από θαύμα ζει
Για θαύμα που ο 39χρονος άνδρας βρίσκεται ακόμη στη ζωή κάνει λόγο το συνδικάτο οικοδόμων με το πρόεδρό του κ.Γωνιανάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά "σε ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ο 39χρονος ζει από θαύμα. Χειριζόταν την πρέσα τη στιγμή που ακούμπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Έχει εγκαύματα στα κάτω άκρα αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο από ότι μας ενημέρωσαν".

Χτυπήθηκε από καλώδια υψηλής τάσης
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για καλώδια υψηλής τάσης από τα οποία περνάει ρεύμα 20.000 βόλτ.



Στο σημείο ΕΚΗ- Συνδικάτο οικοδόμων
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ο κ. Βρέντζος από πλευράς του ΕΚΗ για να καταγραφούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, ενώ στο Βενιζέλειο μετέβη και ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων κ. Γωνιανάκης για να ενημερωθεί σχετικά.
Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Victor Κουμαντάκης
Φωτογραφίες: Λευτέρης Κουμαντάκης
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1332011&srv=149



Δεν υπάρχουν σχόλια: