ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ: ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!


Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν πήγε στη Βουλή για να τοποθετηθεί για τα νέα ολέθρια ταξικά μέτρα. Ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος βρήκε το δρόμο για την ναυαρχίδα του αστικού τύπου, την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αφενός για να προπαγανδίσει την απειλή θερμού επεισοδίου, αφετέρου για να παρουσιάσει τον νέο γύρο αναμέτρησης κατά των προσφύγων-μεταναστών και την συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη.

Είναι μια πολιτική παρέμβαση που φυσικά κυριάρχησε στο τοπίο της ενημέρωσης με την ενεργή συμμετοχή εκδοτών-συγκροτημέτων-μιντιαρχών, χωρίς φυσικά αντίλογο.
Έτσι λοιπόν, πιάνοντας το νήμα από την παραπλάνηση που επιχειρούν βδομάδες τώρα μιλιταριστικά φιλοναζιστικά σαιτ και το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ που αναπαράγουν μαζί με τον πρώην ηγέτη της ΝΔ Πλακιωτάκη τα ψέματα περί σχεδίου επανάληψης των Ιμίων.  
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έθεσε το ζήτημα σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ότι «Αν συμβεί ατύχημα την ευθύνη φέρει η Τουρκία»! Μάλιστα, δήλωσε ότι και το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε για την πιθανότητα ατυχήματος με «αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας», ο Πάνος Καμμένος, σε ενημέρωσή του τη Δευτέρα του Πάσχα «για ό,τι συμβαίνει πάνω από το Αιγαίο». Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ανέβασε τους τόνους της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού όταν επισήμανε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ «ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τις προσπάθειες αμφισβήτησης τα εθνικής μας κυριαρχίας».

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλη αυτή η προπαγανδιστική εκστρατεία με τη προβολή της Απειλής θερμών επεισοδίων και επανάληψης της Κρίσης των Ιμίων, στην νήσο Πασά αυτή τη φορά, επιχειρεί να χειραγωγήσει τον εργαζόμενο λαό, να αποπροσανατολίσει από την ταυτόχρονη βίαιη επίθεση στην ελληνική εργατική τάξη με τα Μνημόνια, το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, το άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας!

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Πάνος Καμμένος επιλέγει ως εργαλεία ερμηνείας της πρόσφατης όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού τη βολική θεωρία της εξωτερίκευσης της πολιτικής κρίσης της Τουρκίας, για να αποκρύψει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Δηλώνει λοιπόν στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Σε «κίνηση για χρήση και προπαγάνδα στο εσωτερικό της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν αντισταθμίσματα στην απόφαση της διεθνούς κοινότητας για δημιουργία κουρδικού κράτους», απέδωσε την αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας 17 ελληνικών νησιών.
Και μάλιστα, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το εθνικιστικό δόγμα του "Αιγαίου-ελληνικής λίμνης", υπερασπίζοντας αυτούσια τα θέσφατα των εθνικών αστικών διεκδικήσεων, κυρίως για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης αφού η Μυστική Διπλωματία από τους Λαούς του Αιγαίου κινείται με άλλους όρους!

Στην ίδια παρέμβαση τονίζει την αποτελεσματικότητα της Νατοϊκής επιχείρησης εναντίον των μεταναστών και τονίζει τους όρους επέκτασης της:  «Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επέκτασης της νατοϊκής επιχείρησης νότια της Κρήτης για την αποτροπή προσφυγικών ρευμάτων από τη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει δώσει διπλωματική άδεια για όλα τα χωρικά ύδατά της και υπενθύμισε τις προϋποθέσεις που έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επέκταση της επιχείρησης, δηλαδή τη μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη και τον απόλυτο σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή».
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_947.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: