ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

'Επεσε το μπαλκόνι μαζί και οι εργαζόμενοι,ένας στη ΜΕΘ

   

ΕΚΑΒ ατύχημα πτώση παγοποιείο
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε γνωστή καφετέρια . Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν πάει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για μια πρώτη αυτοψία στο χώρο όπου επρόκειτο να εκτελέσουν εργασίες. Ξαφνικά και κάτω από άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε μέρος μπαλκονιού στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται πίσω από την πλατεία του Αγίου Τίτου




Αποτέλεσμα ήταν οι τρεις από τους τέσσερις, οι οποίοι ήταν πάνω στο μπαλκόνι, να υποχωρήσουν μαζί με μέρος του τοιχίου και να βρεθούν πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι πέφτοντας συγκεκριμένα από ύψος 8-9 μέτρων.
Ενώ ένας τέταρτος εργαζόμενος που βρίσκονταν στο δρόμο, αλλά επίσης κάτω από το μπαλκόνι, καταπλακώθηκε από τα μπάζα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε τάχιστα το ΕΚΑΒ με τρία ασθενοφόρα μεταφέροντας τους τραυματίες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ εξαρχής στην περιοχή και η αστυνομία προκειμένου να αποκλείσει τον χώρο.

Να σημειωθεί ότι ο 22χρονος βαρύτατα τραυματίας στην διαδρομή κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.


Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις εργαζόμενοι ,είναι μέλη συνεργείου από τη Ρόδο, και είχαν πάει στο κτίριο για την εκτέλεση εργασιών κλιματισμού και ψύξης.

Συγκλονισμένος αυτόπτης μάρτυρας με γλαφυρό τρόπο, περιέγραψε στο neakriti ,την εικόνα που αντίκρυσε βλέποντας τους ανθρώπους να σκάνε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Με δάκρυα στα μάτια εξηγεί: "Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και νόμισα πως ήταν κάτι σαν έκρηξη. Πλησίασα και δεν πίστευα στα μάτια του το θέαμα που αντίκρυζα. Ανθρώπους πάνω στο αυτοκίνητο και έναν άλλο να έχει καταπλακωθεί από μπάζα".

Με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας  σταμάτησαν οι εργασίες στο κτήριο έως νεοτέρας. Το ΕΚΗ ζήτησε από την  Επιθεώρηση εργασίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες. Έλεγχος διενεργείται και από την Ελληνική Αστυνομία.



Σε ανακοίνωση του Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάνει λόγο για ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας ενώ έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμο Ηρακλείου, όπου και ζήτα τον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια) ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.
Αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρεται.
Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα!!!
Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών σε γνωστή καφετέρια του Ηρακλείου, τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις εργάτες όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι όπου εκτελούσαν εργασίες, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 8-9 μέτρων. Οι 4 συνάδελφοι μας είναι σοβαρότατα τραυματισμένοι  και ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην ΜΕΘ.
Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  απέστειλε   σχετική επιστολή στο Δήμο Ηρακλείου,  όπου και ζήτα τον έλεγχο της στατικότητας του κτηρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια) ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στις οικογένειες τους .

Ανακοίνωση Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα που ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του για το ατυχές συμβάν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.
«Και το συγκεκριμένο ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης αυτό που επανειλημμένα ως συνδικάτο έχουμε επισημάνει για την ακαταλληλότητα πολλών κτιρίων μέσα στην πόλη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη
Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1321135&srv=127




Δεν υπάρχουν σχόλια: