ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δημαράς: «Θρηνώ για την Αριστερά – Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε – Είναι κατάντια»



Με το στόμα ανοιχτό άφησε την εθνική αντιπροσωπεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, επιδιδόμενος σε ένα απίστευτο συναισθηματικό κρεσέντο, όπου λίγο έλειψε να μπήξει τα κλάματα, δίνοντας αρχικά την αίσθηση ότι ξεκινά αντάρτικο, για να καταλήξει ότι θα ψηφίσει τα μέτρα παρότι θρηνεί. 

«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της», υπογράμμισε εν μέσω έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και σχεδόν δακρυσμένος πρόσθεσε: «Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη εναλλακτική για την πατρίδα μου».

Κινούμενος πάντως στην αντίθετη τροχιά από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ομολόγησε ότι με το Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων, που θεσπίζει το πολυνομοσχέδιο, «ξεπουλιέται» η δημόσια περιουσία, φροντίζοντας ωστόσο να επιρρίψει τις ευθύνες γι’ αυτό στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Θρηνώ για την μερική υποδούλωση της πατρίδας μου στις πολυεθνικές και στους ξένους. Θρηνώ γιατί το 50% της δημόσιας περιουσίας παραδίδεται σε ξένους εξαιτίας της ανευθυνότητας εκείνων που κυβέρνησαν για χρόνια την πατρίδα μου. Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την περιουσία μας στους ξένους δανειστές, σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό. Λυπάμαι πραγματικά για την κατάσταση της πατρίδας μου», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Δημαράς και καρφώνοντας τα στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται με πανηγυρική διάθεση πρόσθεσε: «δεν μπορούμε λοιπόν να πανηγυρίζουμε δυστυχώς εδώ που φτάσαμε. Αυτό για μένα είναι κατάντια».

Στον απόηχο του ατέρμονου χάους, που επικράτησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο ίδιος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταματήσουν τις κοκορομαχίες. «Υπάρχει ελπίδα; Ναι αν πάψουμε να τρωγόμαστε. Αν ακολουθήσει πολιτική συνεννόησης και πολιτικής σταθερότητας. Αν μετά την αξιολόγηση λειτουργήσουμε θετικά και πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το γεγονός ότι μετά από αυτό το άνευ προηγουμένου συγκινησιακό παραλήρημα, αξιοσημείωτο είναι ότι ο κος Δημαράς δήλωσε την πρόθεσή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, δίνοντας μάλλον το σήμα ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία θα είναι συμπαγής στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής. Από πολλούς, ωστόσο, η στάση του βουλευτή χαρακτηρίστηκε ως «επαναστατική γυμναστική».

πηγή: skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: