ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η απεργία συνεχίζεται...


Σε εξέλιξη βρίσκεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αίτημα τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ και τη διασφάλιση του αγγελιόσημου. 

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Μ.Δευτέρα, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.



«Ο αγώνας για τα ταμεία μας συνεχίζεται

»Άρχισε στις 6 το πρωί και συνεχίζεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους.

»Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα.

»Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν για αύριο σε συνάντηση και τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.

»Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους.

»Η μαζική συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα.

»Αγωνιζόμαστε για:
Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: