ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στρατούλης: «Η μη εφαρμογή, από την κυβέρνηση, αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, περί αντισυνταγματικότητας μνημονιακών συνταξιοδοτικών περικοπών, συνιστά ωμή παραβίαση της Δημοκρατίας»



Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των γιατρών του ΕΣΥ, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Δικαστηρίου και του ΣτΕ, που επίσης έκριναν αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, οι οποίες ίσχυσαν μετά την 1-8-2012.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν εφαρμόζει, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου, αυτές τις αποφάσεις των 2 Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, αλλά και προσπαθεί, με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων που προωθεί στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιό της, να νομιμοποιήσει αυτή την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική πρακτική, που ταιριάζει σε αποικίες και όχι σε ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: