ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πλημμύρισε το Ηράκλειο με "τοίχους καλοσύνης" - Είναι η δική μας απάντηση



Ένα ανέλπιστα έντονο κύμα αλληλεγγύης επεκτάθηκε και πάλι στο Ηράκλειο αφού μετα τον πρώτο "τοίχο καλοσύνης" όπως είχε γράψει πρόσφατα το neakriti.gr ,οι τοίχοι πολλαπλασιάστηκαν εν μια νυκτί. Πλέον οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα σε πολλά σημεία της πόλης να προσφέρουν ένα πιάτο ζεστό φαϊ σε όσους το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα τοίχοι καλοσύνης υπάρχουν στις οδούς:

1. Κισσάμου 38 Αγία Τριάδα,

2. Σαπουτιέ πλησίον παρκινγκ μουσείου

3. Εργατικό Κέντρο,

4. Αριάδνης στον ΟΤΕ,

5. Λεβήνου & Στρυμώνος,

6. S/M ΙΝΚΑ 62 Μαρτύρων,

7. Χαριλάου Τρικούπη & Νταλιάνη,

8. Κονδυλάκη & Ψυλάκη (2ο Λύκειο),

9. Χριστομιχάλη Ξυλούρη 81 απέναντι από τις σχολές ΟΑΕΔ,

10. Αρχαγγέλου όπισθεν ΟΤΕ Θερίσσου

Η ιδέα αγαπήθηκε άμεσα από τους κατοίκους αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παρά την οικονομική δυσκολία του καθενός το σύνθημα είναι κοινό: ένας για όλους και όλοι για έναν.

Δείτε τους πρώτους τοίχους καλοσύνης:



Προσοχή στην αλλοίωση των φαγητών

Ωστόσο τα μέλη της πρωτοβουλίας όπως υποστηρίζουν θα πρέπει η κίνηση εναπόθεσης φαγητού και αντικειμένων στους "Τοίχους της Καλοσύνης" να γίνεται με υπευθυνότητα και κυρίως όταν πρόκειται για φαγητά, να είναι αεροστεγώς κλεισμένα και οι κάτοχοι τους να ελέγχουν αν εξακολουθούν να παραμένουν στον χώρο για περισσότερες από δύο μέρες καθώς μετέπειτα θα πρέπει να τα απομακρύνουν.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη (neakriti.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: