ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

"Λάδι στη φωτιά" από τον Βαγγέλη Αποστόλου - Έχει προκαλέσει την οργή του αγροτικού κόσμου για τις εισαγωγές των Τυνησιακών λαδιών!


ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Από την στιγμή που δημοσιεύσαμε τις καταγγελίες για τα Τυνησιακά λάδια και την υπογραφή της Ελλάδας να μπουν αδασμολόγητα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 35.000 τόνους φέτος και άλλους τόσους του χρόνου, έχει ξεκινήσει μία απίστευτη υστερία από την πλευρά του Βαγγέλη Αποστόλου, που κάθε μέρα "αδειάζεται" ολοένα και περισσότερο για τους ισχυρισμούς του!

Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, μετά το δημοσίευμα στη "Ν.Κρήτη", με τίτλο "με Ελληνική υπογραφή η πτώση της τιμής του λαδιού" (http://kivotosblog.blogspot.gr/2015/11/blog-post_23.html), ο υπουργός της..."Αριστερής" κυβέρνησης, βγάζει ανακοίνωση, λέγοντας πως η απόφαση για τις εισαγωγές του Τυνησιακού ελαιολάδου, υπεγράφη από τον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά παραμονές των εκλογών, αφού φέρει την ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2015.
Μάλιστα, αμέσως έσπευσαν "παπαγαλάκια" του υπουργού, να αναπαράγουν την ανακοίνωση αυτή και να μας κατηγορήσουν ακόμα και για...διαπλοκή... (http://kivotosblog.blogspot.gr/2015/11/blog-post_80.html).
"Όχι εγώ, ο υπηρεσιακός υπέγραψε", υποστήριξε ο Βαγγέλης Αποστόλου...

"Άδειασμα" Αποστόλου

Και για ακούστε τι απαντά στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο Δημήτρης Μελάς. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός, είπε ότι για να γίνουν οι εισαγωγές αυτές, γίνονταν συζητήσεις πολύ καιρό πριν, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και υπουργών Ανάπτυξης και Εξωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ακούστε το απόσπασμα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 




Από τις απαντήσεις αυτές, προκύπτει το συμπέρασμα, λοιπόν, ότι τόσο ο Βαγγέλης Αποστόλου όσο και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γνώριζαν ότι μεθοδεύονταν εισαγωγές Τυνησιακών λαδιών, την ώρα που οι Έλληνες αγρότες περίμεναν με τεράστια αγωνία, να έρθει η περίοδος να μαζέψουν τη σοδειά τους, έχοντας φτάσει σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Χωρίς επιδοτήσεις

Και βέβαια, δεν έχει τέλος το δράμα των αγροτών φέτος, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους με..."δεύτερη φορά Αριστερά", τελειώνει ο Νοέμβριος και επιδοτήσεις δεν έχουν πάρει!

Το καλοκαίρι, οι διαβεβαιώσεις Αποστόλου ήταν, ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν κανονικά μέσα στον Οκτώβριο. Μάλιστα, θα εκδίδονταν και τα προσωρινά δικαιώματα τον Σεπτέμβριο για να ξέρουν οι παραγωγοί με βάση τη νέα ΚΑΠ τι επιδοτήσεις θα λαμβάνουν από τώρα και μετά.

Ακολούθησαν νέες "δεσμεύσεις", ότι οι επιδοτήσεις θα δοθούν στα...μέσα Νοεμβρίου. Αλλά ούτε και αυτές βγήκαν αληθινές. Στη συνέχεια ο υπουργός βγήκε και είπε, "θα πληρώσουμε το 70% ως τα τέλη Νοεμβρίου". Μετά "θα πληρώσουμε το 90% ως τα μέσα Δεκεμβρίου". Μετά, "θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες πότε θα δώσουμε τις επιδοτήσεις"...ουφ...ουφ...ουφ... Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα μας ανακοινώσει...
Βέβαια, οι άλλες χώρες πλήρωσαν από τις 16 Οκτωβρίου και μετά, τους παραγωγούς τους...
Αλλά και όταν θα δοθούν οι νέες επιδοτήσεις, θα είναι τόσο πετσοκομμένες που...ούτε που θα καταλάβουν οι αγρότες, ότι μπήκαν στα βιβλιάρια τους...

Αναπόφευκτη κατρακύλα

Τα Τυνησιακά λάδια, αποτελούν όπλο για τους Ισπανούς, προκειμένου να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές παραγωγού του Ελληνικού ελαιολάδου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όσο οι παραγωγοί δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις τους, αναγκάζονται να πουλούν όσο - όσο το λάδι τους. Έτσι, από 3,50 ευρώ το κιλό στην οξύτητα των τριών γραμμών που ήταν η τιμή του Κρητικού ελαιολάδου μέχρι πρόσφατα, μέσα σε μία εβδομάδα έχουν πέσει στα 2,80 ευρώ το κιλό. Και υπάρχουν και φωνές που λένε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πέσει στα 2,65 ευρώ το κιλό, (μαθαίνω ότι το λέει ελαιουργός της Νότιας Κρήτης, που δεν έχει και τη φήμη ότι..."πονάει" για τον κόπο του αγρότη"...
Τελικά,  θα παραιτηθεί, όπως τον καλούν οι αγροτοσυνδικαλιστές ο Βαγγέλης Αποστόλου, ή όχι; Αλλά ακόμα και αν παραιτηθεί, τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή, που συμμαχεί με την Ισπανία κάνοντας κακό στους Έλληνες αγρότες, όταν ακόμα και η Ιταλία, είχε πει "όχι" στη συμφωνία των εισαγωγών των Τυνησιακών λαδιών;

Βέβαια, για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπάρχει και ο αντίλογος. "Όταν η Ιταλία έκανε ενέργειες για να αποτρέψει τις εισαγωγές, εμείς βρισκόμασταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για να...σώσουμε τη χώρα και δεν...προλαβαίναμε να ασχοληθούμε με τα θέματα των αγροτών"... Είναι κι αυτό...μια άποψη...






1 σχόλιο:

Gelosoil είπε...

Λαικισμος,για τους ευπιστους και ημιμαεις.Η ευρωπη που κατα τα αλλα τοσο θελετε να ανηκετε ,που σας πληρωνε τοσα χρονια για να καθεστε ,αυτη κυβερνα.Οσο για τα ισπανικα λαδια και τα περι ανταγωνισμου,σιγουρα δεν εχετε ιδεα απο την αγορα λαδιου και για το τι γινεται στην ευρωπη αλλα και εδω.Μονο υποκρισια εισαστε τελικα οι δημοσιογραφοι.Υποκριτες οτι ταχα μου δεν ξερετε τι και πως...και προσπαθειτε να πεισετε τους πελατες σας.....αυτη η χωρα μονο αν καποτε ολοι οι δηθεν και οι αρπαγες πανε φυλακη θα γινει χωρα.
υπερασπιση εισοδηματος των αγροτων λεει......ασε μας κουκλιτσα μου με τους πελατες σας.
ασε μας!εδω ουτε δραχμη δεν παιρνουμε απο κανεναν και ειμαστε 5 χρονια ανεργοι ,αλλα τετοιες ανοησιες δεν αντεχονται.αι στο καλο!καραγκιοζηδες!