ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν»

Λυπάμαι πολύ που οι τέως συνάδελφοι και σύντροφοι απαντούν με αυτό το ύφος. Φαίνεται όμως, ότι όποιοι διαβούν τον Ρουβίκωνα και ψηφίσουν μνημόνια τότε γίνονται και αμετροεπείς.

Οφείλω λοιπόν να τονίσω ότι:
1).Οι ελαιοπαραγωγοί βιώνουν (πριν μιλήσει ο φωνασκών Πετράκος) την σκληρή πραγματικότητα της κατάρρευσης της τιμής του ελαιολάδου λόγω και των πράξεων και των παραλήψεων της κυβέρνησης. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από την κατάρρευση της τιμής του ελαιολάδου; Προφανώς όχι των ελαιοπαραγωγών. Ποια συμφέροντα αλήθεια εξυπηρετεί η κυβέρνηση – και οι βουλευτές που δεν μιλούν – γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη η επιδότηση ελαιολάδου, ενώ έπρεπε να είχε δοθεί από τις 15 Οκτώβρη, με συνέπεια να πωλούν μαζικά για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα της ελαιοσυγκομιδής. Ποια συμφέροντα αλήθεια εξυπηρετούν αυτοί οι οποίοι δικαιολογούν την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής λέγοντας ότι: «οι εισαγωγές γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους»;
Επομένως, «κλίμα πανικού στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας» δεν δημιούργησα φυσικά ούτε εγώ ούτε οι λοιποί «φωνασκούντες» όπως καταγγέλλει ο κ. υπουργός και οι βουλευτές. Άλλοι μάλλον «δίνουν τροφή στους κερδοσκόπους …».
Άρα αντί να καταγγέλλουν τους «φωνασκούντες» καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους .

2) Όσον αφορά την απαράδεκτη καταγγελία των τέως συναδέλφων μου, ότι «εκτός αν οι φωνασκούντες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», είμαι υποχρεωμένος να τους απαντήσω ότι: Εξυπηρετώ όπως εξυπηρετούσα πάντοτε και θα συνεχίσω να εξυπηρετώ και στο μέλλον, τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, των αγροτών και όλων όσων πλήττονται από τις πολιτικές των μνημονίων που αυτοί που με κατηγορούν ψηφίζουν. Εσείς κύριοι και κυρία τέως συνάδελφοι, οφείλετε να απαντήσετε ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε. Διότι εσείς έχετε ψηφίσει και όχι εγώ: 1) την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, 2) τον διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου και μάλιστα αναδρομικά στους αγρότες (από το 27,5% στο 55%), 3) την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από 66€ το χιλιόλιτρο στα 220€, 4) τη φορολογία των αγροτικών επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ. Και στα πλαίσια της τακτικής «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ετοιμάζεστε να ψηφίσετε και: 1) την μεγάλη αύξηση των εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ και 2) την αύξηση της φορολογίας των αγροτών από το 13% στο 20% και στο 26% από το πρώτο ευρώ.

3) Στην απάντησή του ο κ. υπουργός για την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για εισαγωγή επιπλέον 35.000 τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στην ευρωπαϊκή ένωση, επιβεβαιώνει όπως τόνισα και χθες, ότι απλά θέτει κάποιους αστερίσκους. Συγκεκριμένα αναφέρει: «σε όλες μέχρι σήμερα διαδικασίες η Ελλάδα βάζει τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς της» και η «απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση». Αν από όλα αυτά προκύπτει ότι είναι ριζικά αντίθετη η κυβέρνηση και ότι έχει κάνει σκληρή διαπραγμάτευση, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Τέλος, ελπίζω μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα των εισαγωγών Τυνησιακού ελαιολάδου, ο κύριος υπουργός να μην συμφωνήσει όπως δεσμεύτηκε στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ελπίζω και εύχομαι να δώσει πραγματικά «μεγάλη μάχη», γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση όχι μεγάλη μάχη δεν έχει δώσει, αλλά, ούτε καν μάχη. Οι υποτιθέμενες μάχες που διατυμπανίζει πως έχει δώσει και δίνει η κυβέρνηση οδήγησαν στο τρίτο και πιο καταστροφικό μνημόνιο, το οποίο θα καταστρέψει τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: