ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΘΛΙΨΗ: "Έφυγε" και ο Κώστας Τσάκωνας...


Μεγαλώσαμε, γελάσαμε εμείς της γενιάς του 1970 με τις ταινίες και τους ρόλους του. Έμοιαζε πάντα σαν να είναι ο φίλος, ο πατέρας, ο γείτονας και μας έκανε να γελάμε με τις ωραίες του ατάκες, με την εμφάνιση του που πραγματικά σου έβγαζε γέλιο, γιατί ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να παίξει τους ρόλους που έπαιζε.  Και σήμερα μαθαίνουμε ότι μας άφησε για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό... Ο αγαπημένος κωμικός, είχε χτυπηθεί πριν πέντε χρόνια από εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι μια συγκλονιστική φράση της Καίτης Φίνου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook... «Και ο θάνατός σου σαν τα ανέκδοτα που έλεγες μαθεύτηκε.-Πέθανε,δεν πέθανε πάλι ψέματα είναι…. Όμως αυτή την φορά στο τέλος δεν μπορέσαμε να γελάσουμε. Γιατί στ'αλήθεια είχες φύγει. Καλό σου ταξίδι Κώστα».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso είχε εξομολογηθεί: «Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Mε το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα "φύγει" προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως».

Ο Κώστας Τσάκωνας, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Μάθε Παιδί μου Γράμματα - ΒΙΝΤΕΟ

Το Kivotosblog επέλεξε το ανεπανάληπτο "Μάθε Παιδί μου Γράμματα" (ολόκληρο το βίντεο της ταινίας), που ακολουθεί ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής, στον μεγάλο κωμικό ηθοποιό, που δεν ήταν μόνο κωμικός. Ήταν και δραματικός, Ήταν τα πάντα. Πάνω απ΄ όλα Ηθοποιός. 
Κώστα Τσάκωνα, ευχαριστούμε και καλό σου ταξίδι. 










Δεν υπάρχουν σχόλια: