ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην ανακύκλωση



Δυναμική κινητοποίηση ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, διαμαρτυρόμενοι για την αιφνίδια αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες και το μισθολογικό/ασφαλιστικό καθεστώς τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 42 εργαζόμενους του εργοστασίου ανακύκλωσης, το οποίο έχει αναληφθεί από νέα εργοδοσία, η οποία προχώρησε σε διαφοροποίηση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων.

Εχει μειώσει δηλαδή τους μισθούς στα 600 ευρώ και παράλληλα έχει βγάλει τους εργαζόμενους εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται αυτήν την δραστική αλλαγή και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν και παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του εργοστασίου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το ΠΑΜΕ, που είχε συμπαρασταθεί και στον μακροχρόνιο αγώνα των ίδιων εργαζομένων προ τριετίας, οι οποίοι είχαν πετύχει τους στόχους τους μετά από μακρά απεργία που διήρκησε τέσσερις μήνες.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: