ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γερμανική αποθήκη «αποβλήτων» η Ελλάδα


ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Γράφτηκε εύστοχα ότι «μερικές δεκαετίες πριν, ένα από τα κύρια μελήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας ήταν να ξεφορτωθούν τα τοξικά τους απόβλητα. Για να το πετύχουν, ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά τις χώρες που θα τα αποθήκευαν, υποσχόμενες επενδύσεις κ.τ.λ». Σήμερα  τα απόβλητα που οι πλούσιοι  ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να αποθηκεύσουν είναι άνθρωποι και έχουν ήδη επιλέξει τον υγειονομικό χώρο ταφής τους: Την Ελλάδα!

Η γερμανική «λογική»  είναι απλή και διαμορφώνεται από τα εξής δεδομένα:
Η προσφυγή/ μεταναστευτική ροή είναι τεράστια και απαιτούνται αναχώματα για να περιορίσουν την είσοδο των εκατομμυρίων δυστυχισμένων στα πλούσια ευρωπαικά (γερμανικά) σαλόνια.
Η οικονομικής της ηγεμονία προσφέρει στη Γερμανία τη δυνατότητα να επιβάλλει τις πολιτικές της απόψεις και επιδιώξεις στους «εταίρους» της, κάποιοι από τους οποίους (η Ελλάδα) έχουν μετατραπεί σε αποικία της.
Ασκώντας την ανάλογη πίεση καθώς η ελληνική οικονομία περιέρχεται στον απόλυτο γερμανικό έλεγχο, το Βερολίνο θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργήσει στην Ελλάδα τις «αποθήκες» για τη φιλοξενία των εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.
Οι γερμανικές πιέσεις προς την Ελλάδα για την συγκράτηση στο έδαφός της ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων έχουν αρχίσει και διατυπώνονται συστηματικά, θεσμικά και απροκάλυπτα: Η γερμανική «ιδέα» για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες  στο Αιγαίο, μετουσιώθηκε σε προσχέδιο από την κομισιόν του Γιούνγκερ.

Οι Γερμανοί, γνωρίζουν προφανώς ότι δεν είναι δυνατή η  κοινή φύλαξη (από Έλληνες και Τούρκους) των συνόρων στο Αιγαίο από τη στιγμή που αυτά τα σύνορα αμφισβητούνται από την Τουρκία. Γνωρίζει επίσης το Βερολίνο, ότι η  διαμεσολάβηση (και διαρκής διαιτησία) για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών βρίσκεται στα χέρια της Ουάσιγκτον και η Καγκελάριος δεν πρόκειται να μπλεχτεί στα αμερικανικά πόδια. Αυτό που μπορεί και κάνει, ωστόσο, η Γερμανία είναι να αξιοποιήσει προς όφελός της το τεράστιο ελληνικό πρόβλημα που είναι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της σε περιοχές του Αιγαίου από την Τουρκία με την αμερικανική ανοχή.

Κρατώντας το μαστίγιο (ασφυκτικός οικονομικός έλεγχος- πιέσεις για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες) και προσφέροντας κάποιο καρότο (χαλάρωση του προγράμματος και οικονομική βοήθεια) το Βερολίνο ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «κρατήσει» σε ελληνικό έδαφος όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και να αναλάβει το βάρος ενός προβλήματος το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί, όσα χρήματα και αν προσφέρει η πλούσια Γερμανία.

Τ.Π


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/10/blog-post_303.html#ixzz3p0dMPVK9

Δεν υπάρχουν σχόλια: