ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σε σένα μιλάω αληταρά....Σε εσένα, στον Βόλο, που έκανες επαίτη να πέσει στην θάλασσα για 2 ευρώ



Η είδηση από την Εφημερίδα των Συντακτών: 

Βραβείο... αναισθησίας παίρνει ένας νεαρός τον Βόλο, ο οποίος «υποσχέθηκε» σε έναν επαίτη πως θα του δώσει δύο ευρώ εφόσον εκείνος πέσει στη θάλασσα. Όσα συνέβησαν στη συνέχεια στην κεντρική παραλία της πόλης εξέπληξαν τους πάντες.
Ο νεαρός αλλοδαπός στεκόταν όρθιος στην καφετέρια και μιλούσε με παρέα νεαρών που κάθονταν σε τραπέζι ζητώντας τους χρήματα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας νεαρός του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, ο δεύτερος του ζήτησε να απομακρυνθεί, ενώ ο τρίτος, ως «κλασσικό» παράδειγμα «βλαχόμαγκα» του είπε πως θα του δώσει δύο ευρώ εάν πέσει στη θάλασσα.
Αμέσως μετά ο 35χρονος επαίτης κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα και βούτηξε στο νερό για να έλθει στη συνέχεια μια παρέα νεαρών, οι οποίοι έτρεξαν στην προκυμαία για να τον σώσουν, τον έπιασαν και τον ανέσυραν ζωντανό.
Ο 35χρονος,σύμφωνα με πληροφορίες αλλά ζει αρκετά χρόνια στον Βόλο. Αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, όπως και προβλήματα υγείας.Καταφέρνει να επιβιώνει περιφερόμενος από καφετερια σε καφετέρια και να επαιτεί, ενώ τον τελευταίο καιρό λέγεται ότι κοιμάται σε παγκάκια σε πάρκα του Βόλου.
Λοιπόν........Άκου αληταρά από τον Βόλο:
Είμαστε σίγουροι ότι είσαι ένας σκατάνθρωπος, που όποιοι σε μεγάλωσαν σου στέρησαν την μεταλαμπάδευση των αξιών του ανθρωπισμού, και σε έκαναν έναν γουρούνι!
Είμαστε επίσης σίγουροι, ότι δεν βγάζεις τα ευρώ που απαιτούνται για την επιβίωση σου, δουλεύοντας, προσφέροντας κάτι.....Γιατί, αλήτη, αν έβγαζες με κόπο τα ευρώ σου, θα είχες συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν όρια σε αυτά που κάνεις για τα ευρώ....
Τσογλάνι του κερατά, πως μπόρεσες και έριξες έναν άνθρωπο στην θάλασσα για ένα δίευρω;


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/10/2_11.html#ixzz3oI2RUQ00

Δεν υπάρχουν σχόλια: