ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

"Δεύτερη φορά "Αριστερά"" και η Διεύθυνση της "ΝΕΑΣ" ΕΡΤ - ΕΡΑ έκοψε την ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ




Μιλάμε για την φωνή του Πολυτεχνείου, το 1973......Που αρνήθηκε να κάνει πολιτικές καριέρες, όπως άλλοι!

Από ErtOpen:


(Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα η ΕΡΤopen η οποία είχε και έχει την τιμή να φιλοξενεί και  θα φιλοξενεί τη φωνή - σύμβολο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας)
Πριν από λίγο μίλησα με τον Δημήτρη και δυστυχώς μου επιβεβαίωσε την είδηση, ότι δηλαδή η ραδιοφωνική εκπομπή που έχει στην ΕΡΑ κόβεται.

Για αυτούς τους λίγους που δεν γνωρίζουν, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, είχε ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ εδώ και 30 χρόνια περίπου.

Με το πραξικόπημα του μαύρου οπότε και ξεκίνησε ο αγώνας μας για δημοκρατία και αληθινή δημόσια τηλεόραση, η φωνή του Δημήτρη όχι μόνο δεν σταμάτησε να βγαίνει στον αέρα αλλά έδωσε και δικαιωματικά το χρώμα και το άρωμα των ημερών  του πολυτεχνείοu, στο αυτοδιαχειριζόμενο πλέον ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Δεν σταμάτησε ούτε και όταν εισέβαλλαν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.

H φωνή του συνέχισε να ζεσταίνει τις καρδιές μας απο το studio της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΤ της ΕΡΤopen το οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ με τους συναγωνιστές συναδέλφους έστησε λίγες ημέρες μετά την εισβολή.

Σήμερα με δεύτερη φορά  την "αριστερά" στην εξουσία, ο Δημήτρης Παπαχρήστος διώκεται απο το ραδιομέγαρο όχι γιατί έκλεψε ή γιατί κόστιζε στην παραπαίουσα οικονομικά (και όχι μόνο) "Νέα" ΕΡΤ (την ραδιοφωνική του παρουσία και δουλειά την προσέφερε  αμισθί), αλλά μάλλον γιατί δεν παράτησε την μισητή πλέον στο σύστημα ΕΡΤopen και φυσικά δεν "συμπύκνωσε"  το λόγο του έτσι ώστε να χωράει σε ένα  μνημονιακό τάπερ με κόκκινη ετικέτα.

Σήμερα δυστυχώς δεν άκουσα την τελευταία του εκπομπή απο τα studio της "νεας" ΕΡΤ, η οποία όπως μου είπε μεταδόθηκε κατόπιν δικής του απαίτησης μιας και ήθελε να αποχαιρετήσει αλλά και να ενημερώσει το κοινό του για τους λόγους που δεν θα ακούγεται πιά απο την κρατική ραδιοφωνία.

Την επόμενη Πέμπτη το μεσημέρι (13.00 - 14.00), στην εκπομπή που ήδη έχει στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen θα μιλήσει για όλους και για όλα όσα συμβαίνουν στην σκηνή αλλά και στα παρασκήνια.



ΠΗΓΗ: anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: