ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Έρευνα για το πλαστό tweet Τσακνή


"Καλημέρα ξανά με κραυγές κι αποκόμματα"...

Έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων που έφτιαξαν πλαστό λογαριασμό του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, στο twitter, διενεργεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελία του ιδίου. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως διερευνούν «την καταγγελία του προέδρου της ΕΡΤ, ενώ επικοινωνήσαμε ήδη με αρμόδιους του twitter στις ΗΠΑ». Εξήγησε επίσης πως εφ' όσον βρεθεί εντός 24ωρου «ο άγνωστος ή οι άγνωστοι, που έφτιαξαν τον πλαστό λογαριασμό, θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία».

Το θέμα πήρε έκταση από ένα tweet που ανέφερε πως η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λόγω πολιτικής παρέμβασης. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση είχε την υποσημείωση «Πρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού #tsaknis parody account» και έγραφε: «Η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ ήταν καθαρά πολιτική, δεν ευθύνεται η διοίκηση του καναλιού!»




Το πλαστό tweet, που προέρχεται από λογαριασμό που φέρει το όνομα Τσακής Διονύσης, αλλά διεύθυνση @Tsaknis_Dion, αναπαρήχθη από πληθώρα ιστολογίων, ενώ σχολιάστηκε και από την τέως βουλευτή Ραχήλ Μάκρη στον προσωπικό της λογαριασμό. «Από πότε κύριε Τσακνή παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων; Από πότε φιμώνεται η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός;», έγραψε. Αργότερα, που έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» υπήρξε προϊόν «τρολαρίσματος», η κ. Μακρή κατέβασε τη σχετική ανάρτησή της.

Ο Διονύσης Τσακνής διέψευσε αμέσως ότι είχε προσωπικό λογαριασμό σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και δήλωσε: «Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο “συντάκτης” της “αποκλειστικής” αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την “είδηση” ούτε να  απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση».

ΠΗΓΗ: "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: