ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δέκα λόγοι για να του κάνουμε πλάκα


ΓΡΑΦΕΙ: Χρήστος Χ.

Μιας και το σύστημα μπούκωσε και κάθε φορά που μπουκώνει στρέφεται στο σοφό Λαό και στην γιορτή της δημοκρατίας, όπως λένε, αποφάσισα να πάρω μέρος και να στηρίξω τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό στην γωνιά αυτή του πλανήτη. Kαι αν τώρα τρίζουν τα κόκαλα αυτών που έπεσαν για το όνειρο της αριστερής διακυβέρνησης, ας είναι. 

Θα το κάνω για να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους μεγάλους μας κωμικούς (Βέγγο, Γκιωνάκη, Χατζηχρήστο, Αυλωνίτη, Κωνσταντάρα κλπ) που θα βλέπουν από εκεί πάνω και θα ζηλεύουν την εφευρετικότητα και τα σλόγκαν αυτής της κυβέρνησης!

Έτσι προσπάθησα και συγκέντρωσα 10 λόγους που είναι ικανοί να ξανακαθίσουν στην θέση του πρωθυπουργού τον κώλο του Τζίφρα:

1. Μετά το «καταργώ τα μνημόνια με ένα νόμο», καταλήξαμε στο φέρνω το 3ο μνημόνιο με ένα νόμο!!! (τουλάχιστον στην φράση ένα νόμο ήταν συνεπής) Μετά το πρώτη φορά αριστερά μας ήρθε το πρώτο αριστερό μνημόνιο που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει τα πιο ακραία φιλελεύθερα μνημόνια!

2. Μετά το μαντάμ Μέρκελ και το Ολαντρέου ήρθε το Καγκελάριος Μέρκελ και το φίλος Ολάντ. Mετά τους ζουρνάδες που θα βαρούσε, το μόνο που κατάφερε να βαρέσει ήταν το δικό μας κεφάλι· και μάλιστα ούτε καν με τα δικά του χέρια. Δόξα το θεό έχουμε και εμείς χέρια για να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τείχο. Όσο για τις αγορές… Πάρτι έκαναν έξι μήνες με τον Τζίφρα! Έβγαλαν έναν σκασμό λεφτά!

3. Μετά το «ούτε βήμα πίσω», ήρθε η ανάποδη κυβίστηση για να μην χάνει χρόνο με βήματα που είναι χρονοβόρα… Βέβαια, αν πρόσεχες αρκετά τις συνεντεύξεις του πριν τις εκλογές, θα καταλάβαινες πως την κωλοτούμπα την είχε κάνει ήδη. Όταν δεν έχεις απάντηση στο αν οι τοκογλύφοι πουν όχι, τότε σημαίνει πως είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις αυτό που θα σου υποδείξουν.

4. Μετά το «εμείς θα πρωτοτυπήσουμε και θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», ήρθε το πρόγραμμα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ…. Παράκληση: Μπορεί κάποιος να μας κυβερνήσει χωρίς πρόγραμμα γιατί από προγράμματα που χαϊδεύουν τα αυτιά και στεγνώνουν στο τέλος τις ελπίδες, έχουμε χορτάσει;

5. Μετά τον πόλεμο με τα συστημικά, βρώμικα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ήρθαν τα στασίδια που πρόθυμα έπιασαν κάθε λογής νέοι και παλιοί μαϊντανοί, όπως Σταθάκης, Δραγασάκης, Μητρόπουλος, Φίλης, Παππάς, Κατρούγκαλος, Αποστόλου, Μιχελογιαννάκης, Αναγνωστοπούλου, Βαρεμένος, Φλαμπουράρης, Χαϊκάλης κ.α. Συγγνώμη αν ξέχασα κάποιον που νομίζει ότι συμβάλλει στην ενημέρωση του λαού πιάνοντας μια καρέκλα και γλείφει το σύστημα, τον Τζίφρα και τους καναλάρχες.

6. Μετά το «όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» ήρθε το ταμείο των 50 δισ. και για δείγμα καλής θέλησης παραχωρούμε και 14 αεροδρόμια σε γερμανική εταιρεία! (Είμαστε καλά παιδιά, δώστε μας τα λεφτά σας παρακαλούμε.)

7. Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού… η ζέστη με πειράζει… το κρύο με σκοτώνει… Ευδοκιμώ μόνο σε προστατευμένο περιβάλλον ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ…

8. Δεν θέλω να γίνουμε Ζάλογγο… Αν σκέφτονταν έτσι βρε ξεφτιλισμένε άντρα οι εκτελεσθέντες στην Καισαριανή, εσύ θα έβαζες το στεφάνι που πήγες εκεί μην σου πω πού. Και το συνεχίζεις το παραμύθι και πας στα κολαστήρια της ΕΑΤ ΕΣΑ. Βρε ντροπή της Αριστεράς, ποιος σου είπε πως αυτά τα καραγκιοζιλίκια σου δίνουν πόντους; Απλά, μας ανακατεύεις τα άντερα.

9. Ένας λαός που δεν έχει να χάσει τίποτα δεν ξέρεις μέχρι πού θα φτάσει. Έτσι είχε πει στις διαπραγματεύσεις του κώλου που έκανε εκεί στην Ευρώπη. Ο Λαός μπορεί να φτάσει πολύ μακριά για το δίκιο του αλλά πρωθυπουργοί σαν και σένα σίγουρα δεν πάνε παρακάτω. Αυτός ο Λαός τους επιφυλάσσει το Τέλος που τους αρμόζει!!!

10. Και τελικά, ερχόμαστε στο δημοψήφισμα που ήταν και το αποκορύφωμα της πιρουέτας από το γέννημα της ενόργανης γυμναστικής και του μπαλέτου! Θα σε ζήλευε ο Νουρέγιεφ και η Νάντια Κομανέτσι για την αρμονία των κινήσεων σου στον δοκό ισορροπίας.

Μόνο που έγειρες μονόπαντα Τζίφρα και σε πήραμε χαμπάρι.

Ο σοφός λαός φρόντισε να σε ξεβρακώσει με το 61% που έδωσε στο ΟΧΙ ώστε να μην έχεις να πεις οτιδήποτε από όσα θα έλεγες σε ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα ή σε μια επικράτηση του ΝΑΙ.

Πάρε το είδηση, κοντέ. Εμείς σου κάναμε την ζωή κόλαση στις 5η Ιούλη και όχι εσύ.

Αναγκάστηκες να σκίσεις και τις ζαρτιέρες που φορούσες και να στηθείς στα τέσσερα, ώστε να διευκολύνεις το έργο των εταίρων.

Άλλωστε, είχαν βαρεθεί τους προηγούμενους τόσα χρόνια.

Παράτησαν λίγο το συζυγικό τους κρεβάτι για μια χαζογκόμενα που τους το παίζει δύσκολη αλλά, όταν ενδώσει, δεν έχει καμιά αναστολή μετά.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω -αλλά και για πολλά άλλα που βαριέμαι τώρα να αναλύω-, μπορείτε εσείς που πιστεύετε στην θεόσταλτη αστική δημοκρατία να ξαναψηφίσετε Πρώτη φορά Μνημονιακά!

Σίγουρα δεν θα πλήξετε.

Σας επιφυλάσσουν μεγάλα χουνέρια.

Όσο για μένα.

Στο μόνο που ελπίζω είναι να ξυπνήσετε κάποια στιγμή.

Ή να σας ξυπνήσουμε. Ποιος ξέρει…

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: